eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Diabetul zaharat


Diabetul zaharat
Este o boala meolica cronica provocata de lipsa relativa sau absoluta de insulina activa. Astfel apar tulburarile in meolismul glucidic, cu cresterea glicemiei (cantitatea de zahar din sange) peste 1,2 g%o (hiperglicemie) si eliminarea zaharului prin urina (glicozu-rie). Aceasta tulburare meolica se instaleaza in urma disfunctiilor pancreatice, hipofizare, tiroidiene, suprarenale si ale glandelor sexuale, pastrand un pronuntat caracter ereditar.

Simptome clinice:
- polifagia (bolnavul slabeste cu toate ca mananca mult);
- poliuria (bolnavul urineaza mult si des, 4-5 1 in 24 de ore);


- polidipsia (bolnavului ii este sete in permanenta).

La femei se mai poate adauga pruritul (mancarimea vulvo-vagi-nala).

Masajul reflexoterapeutic va fi deci complex, actionandu-se atat in zonele reflexe pancreatice, pentru a stimula circulatia sangna, sporindu-se astfel functionalitatea glandei si accelerarea producerii insulinei, cat si in zonele glandelor tiroidiene, suprarenale, hipofizare si sexuale, daca se constata dereglari manifestate si in zone reflexe corespondente dureroase, tinand seama ca volumul secretiilor interne ale glandelor tiroidiene, suprarenale si hipofizare este proportional cu cantitatea de sange care ajunge la ele.

Hipofiza influenteaza, prin multiplele functii pe care le are, si stimularea dezvoltarii functiilor celorlalte glande endocrine, in particular partea endocrina a pancreasului care elaboreaza insulina.
Tiroida, responsabila si de functionarea straturilor de piele ale corpului, conduce, in hiperfunctie, si la accelerarea degradarii insulinei, deci stimularea zonei reflexe corespunzatoare va induce normalizarea functiei tiroidiene, cu implicatii pozitive asupra pancreasului si glandelor sexuale. Disfunctia glandelor paratiroide se poate stopa prin masaj reflexoterapeutic, eliminand astfel unul din motivele instalarii diabetului. Suprarenalele, care controleaza oxida-rile din corp, esentiale pentru ata, vor fi stimulate, in cazul diabetului, urmarind reglarea meolismului glucozei si stimularea functiei antiinflamatorii. Desi secretiile ficatului si ale pancreasului sunt diferite, ambele actioneaza in diabet, de aceea este necesar sa stimulam si zona ficatului.

Masajul reflexoterapeutic, in cazul diabetului, se face dupa urmatoarea schema:
a zona pancreas - 5 minute fiecare parte;


a zona ficat, colecist, duoden - 5 minute;

a zona tiroidiana - 3 minute la fiecare picior;


a zona hipofizara - 3 minute la fiecare picior;

a zona suprarenala, rinichi, uretere, ca urinara - 5 minute la fiecare traseu;


a zone limfatice - 3 minute fiecare punct.

Masajul se va face 1-2 ori/zi, pana la disparitia simptomatologiei clinice si normalizarea analizelor (glicemie pana in 1 %o, glicozurie -absenta). Persoanele care folosesc insulina nu vor renunta la ea brusc, ci o vor reduce in raport cu analizele. Dupa normalizarea analizelor, se va continua cu 1-2 sedinte/saptamana, timp de cateva luni. Reducerea sau eliminarea insulinei va fi facuta strict sub control medical.


Regimul alimentar va fi indidualizat si trebuie sa asigure aportul necesar de proteine minerale, saruri si tamine. Vor fi eliminate zaharurile si redusa painea. Ceaiul de teci uscate de fasole va fi benefic. Foarte multi diabetici reactioneaza pozitiv la tratamentul reflexoterapeutic, daca au rabdare si incredere (peste 65%).


Regimuri, ceaiuri, conduita:

a sucul de telina (Apium graveolens) (3 paharele/zi) scade cantitatea de zahar din sange. Pentru scaderea zaharului din sange se vor consuma: morco proaspeti (4-6 morco/zi), ceapa si usturoi. Papadia are, de asemenea, un efect deosebit de bun daca se vor consuma 10-l2 tulpini crude de papadie inflorita pe zi, facandu-se o cura de 3-5 saptamani. Efectul poate fi de cele mai multe ori uimitor, normalizandu-se cantitatea de zahar din sange. Sucul de castraveti proaspeti are, de asemenea, efect de normalizare a zaharului sangn. Se vor bea 100 de grame de suc, zilnic, in doua reprize, timp de 10 zile.
a ceaiul de radacina de obligeana este deosebit de eficient in diabetul zaharat. Se va lua conform indicatiilor date la modulul 5.1. ("Pancreatita cronica").
a cura mai indelungata de vasc (Viscum album L.). Vascul se lasa in apa rece de seara pana a doua zi, cand se incalzeste usor, se strecoara si se beau 3 cescute/zi, o perioada de 2-3 saptamani, apoi se scade la 2 cesti/zi - 2-3 saptamani si in final se bea o ceasca/zi timp de 2 saptamani. Cel mai indicat vasc este cel de pe stejari sau plopi, cules din octombrie pana in decembrie sau din martie si aprilie. Este bun si vascul de pe brazi. Se folosesc doar frunzele si tulpinile (nu se folosesc bobitele), se toaca marunt si se pune 1 lingurita de ta intr-o ceasca cu apa rece pana a doua zi, cand se incalzeste putin si se bea.
a radacini de cicoare (Radix Cichorii) - spalate bine - pot fi folosite de diabetici ca salata proaspata. Aceasta salata poate fi combinata cu praz verde si radacini de telina, toate avand rol de diminuare a cantitatii de zahar din sange.
a usturoi macerat in rachiu de secara. Se folosesc 3 capatani de usturoi, care vor fi zdrobite si introduse intr-o sticla de 1 litru peste care se pune rachiu de secara; se lasa 14 zile la macerat. Se consuma 1 lingura din acest preparat in fiecare zi inainte de micul dejun.
a alte ceaiuri indicate diabeticilor sunt cele de frunze de afin (Folium Vaccinium myrtillus), culese inainte de coacerea fructelor - infuzie - 1 lingurita de frunze la 1/4 litru de apa fierbinte (2-3 cesti/zi), cura de 30-40 de zile. Infuzie de frunze de urzica (Folium Urtica dioica) (2-3 cesti/zi), infuzie de frunze de dud (Folium Mori) (2-3 cesti/zi).
Diabeticii vor eta supraalimentatia, mancand cate putin in mai multe reprize/zi.
Baile cu apa rece si otet ( modulul "Alte mijloace de intarire a organismului") vor avea un efect bun daca se vor face timp de 20-30 de zile, o data pe seara.
Daca aceste retete vor fi combinate in totalitate sau partial, cu tratamentul reflexoterapeutic, rezultatele vor fi hotaratoare in ndecarea diabetului zaharat, fara a mai apela la administrarea insulinei. Ca alimente, recomandam legumele bogate in potasiu (patrunjel, telina, dovleac, fasole verde), preparate sub forma de supe si consumate in exclusitate pe parcursul unor posturi scurte, combinate cu repausul la pat timp de 1-2 saptamani.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Diabetul este o boala in care nivelurile zaharului din sange sunt in mod cronic deasupra valorilor normale. Oamenii fac diabet atunci cand pancr [...]
Organismul uman este alcatuit din mii de miliarde de celule care formeaza tesuturile tuturor organelor. Fiecare celula isi are viata ei, care este in [...]
Nu este de conceput un tratament al diabetului zaharat fara a se stabili un regim alimentar foarte riguros. Aceasta boala apare din cauza unor disfun [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile