eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu reflexoterapie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie » tratarea bolilor cu reflexoterapie

Cirozele hepatice


Sunt afectiuni hepatice cronice progresive. Diferenta fata de hepatita cronica consta in faptul ca ciroza este progresi, provocand scleroza tesutului hepatic, combinata cu alterarea tuturor functiilor hepatice datorita epuizarii sodiului din ficat.
Semne clinice: lipsa poftei de mancare, greturi, balonari, oboseala accentuata, curgeri de sange din nas si gingii.

Masajul reflexoterapeutic in zona reflexa a ficatului recupera pe cat posibil (uneori foarte mult) functia hepatica, prin refacerea celulelor bolnave si stoparea procesului sclerotic. Masajul se face 1-3 ori/zi, primele semne fiind revigorarea starii generale, cresterea poftei de mancare. Aceste semne, de la caz la caz, apar dupa 2-3 saptamani de tratament si se instaleaza pregnant dupa 1-2 luni.
Zonele de masaj sunt similare cu cele indicate la hepatitele cronice, cu diferenta ca la ciroze timpii de masaj vor fi uneori dublati. Starea psihica are de asemenea influente majore. Atat in cazul hepatitelor cronice, cat si in cazul cirozelor, vor fi evitate eforturile fizice (mai ales cele prelungite), alcoolul, grasimile, sosurile, maionezele si, in general, conservele. Cura de suc de morcovi fi benefica mai ales in hepatitele cronice (100 de ml/zi, in doua reprize, timp de 2 luni/an). Un aliment ce poate contribui cu bune rezultate la revigorarea ficatului este dovleacul ficat, pentru a imbunatati circulatia sangvina a ficatului, urmarea fiind disparitia procesului inflamator si descongestionarea ficatului. In afectiuni hepatice, de orice natura, fi stimulata si zona reflexa a cii biliare, urmarind descongestionarea ei, prevenirea si/sau tratarea stazei biliare, care conduce in timp la infectie, marirea in volum a cii, cu exercitarea unor presiuni asupra ficatului. Obligatorie este si masarea zonei reflexe a splinei, in acelasi scop de prevenire a cirozelor mecanice. Plexul solar fi stimulat pentru reglarea sistemului nervos vegetativ. in unele cazuri este necesara si stimularea zonelor rinichi, uretere, ca urinara, stomac, duoden, intestine. Un rol important il joaca si sistemul limfatic, pentru normalizarea schimburilor cu sistemul sangvin, usurandu-se astfel munca de detoxifiere a ficatului, care este deja obosit, stiut fiind faptul ca proteinele, hidratii de carbon, grasimile si chiar mineralele patrund frecvent si in limfa.

Schema de masaj


a zona ficat - 5-l0 minute;

a zona colecist - 5 minute;


a zona splina - 5 minute ;

a zona plex solar - 3 minute fiecare parte;


a zone limfatice - 3 minute fiecare punct.

Sedintele se pot face o data sau de doua ori pe zi, pana la normalizarea functiilor hepatice si disparitia simptomatologiei. in medie, sunt necesare 25-40 de sedinte. Zona ficat nu trebuie stimulata foarte mult in cadrul unei sedinte, pentru a nu incarca brusc circulatia sangvina din ficat, ci lent si progresiv. Pentru irigarea corecta a ficatului, se solicita bolnavului ca atunci cand se odihneste sa stea culcat cu fata in sus.
Regimul alimentar si medicamentos nu da rezultate daca starea psihica a bolnavului nu este buna. Gandurile pesimiste asupra evolutiei bolii, ca si starile psihice depresive sau tracasante vor determina agrarea bolii, chiar daca respectam celelalte regimuri. Speranta in vindecare si, in general, starea psihica buna vor contribui in mod decisiv la evolutia refacerii celulelor si implicit a functiilor hepatice.
Respectand aceste indicatii, veti convinge de bunele rezultate pe care le veti obtine. Cazuistic, am constatat ca peste 55% din hepatitele cronice raspund foarte bine la tratamentul prin reflexo-terapie, 20-25% se rezol partial, iar restul sunt rebele la tratament.



Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu reflexoterapie

Ceaiuri utilizate in tratarea diskineziilor biliare, hepatocolecistitelor cronice, avand efect antispasmodic, antiinflamator si dezinfectant asupra [...]
Prin litiaza renala intelegem prezenta calculilor ('pietrelor\") in bazinet (partea inferioara a rinichilor) sau de-a lungul cailor urinare. Calculii [...]
Este inflamatia si cresterea in volum a prostatei. Poate fi acuta sau cronica. Microbi cauzali: gonococul, streptococul, stafilococul, coli-bacilul e [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu reflexoterapie

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile