eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Pediatrie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » pediatrie

Cum sa luati temperatura copilului


La bebelusi. Cea mai precisa metoda de a masura temperatura bebelusilor este prin introducerea termometrului in rect. Cu toate acestea, cred cu tarie ca nu e intelept sa faceti asa ceva decat in cazul in care ati invatat tehnica de la un doctor sau o asistenta medicala si numai daca va simtiti foarte sigur(a) pe dumneavoastra. Aplicarea unui termometru - electronic sau cu mercur - la subsuoara va va da o foarte buna idee prind temperatura bebelusului si este o tehnica ncproblematica. Temperatura luata in acest fel este cam cu un grad mai mica decat cea luata in gura. Termometrele sub forma de banda adeziva, ca cele de tip Feverscan, care se lipesc pe frunte, au avantajul de a fi foarte igienice si lipsite de riscuri, insa nu sunt prea precise si de fapt va pot spune numai daca bebelusul are sau nu temperatura.

Ca sa fiu sincer, adesea doar atat trebuie sa stiti. Este infinit mai important sa puteti judeca gratatea starii copilului decat sa-i luati temperatura cu exactitate stiintifica.
La copin mai mari. in cazul copiilor mai mari, cea mai precisa metoda de a lua temperatura este plasarea termometrului sub limba. Trebuie tinut cel putin un minut. Daca luati temperatura copilului la subsuoara, tineti termometrul cel putin trei minute. Termometrele sub forma de banda adeziva sunt adesea indeajuns de precise pentru copin mai mari si chiar pentru adulti, desi nimeni nu poate pretinde ca sunt la fel de precise ca tipurile mai traditionale de termometre.

Resuscitarea de urgenta: ce poate face un parinte
Aceasta sectiune isi propune sa ofere indicatii despre acele tehnici, foarte importante, necesare in cazurile in care copilul, dintr-un motiv sau altul, nu mai respira. Spre deosebire de restul sectiunilor, aici nu mai dau argumente si explicatii pentru orice. In caz de urgenta trebuie numai sa puteti pune in practica aceasta tehnica. Si repede!
Cu toate acestea, i-as sfatui insistent pe toti parintii sa faca un pic de antrenament in domeniu. Contactati serciul local de ambulanta ca sa vedeti daca organizeaza cursuri pentru public. Orice adult trebuie sa cunoasca tehnicile de prim ajutor. Puteti salva o ata, si asta nu-i putin lucru.
Pentru copii sub 12 luni

a Daca se mai afla o persoana cu dumneavoastra, trimiteti-o sa sune la salvare imediat. Daca sunteti singur(a), parcurgeti de doua ori ciclul de respiratie artificiala, sunati la salvare si apoi reincepeti.
a indreptati gatul copilului, deschideti-i gura usor si acope-riti-i gura si nasul cu gura dumneavoastra.
a Suflati aer indeajuns de puternic pentru a umfla pieptul copilului. Repetati intr-un ritm de o respiratie la trei secunde. (Un mod simplu de a numara secundele este sa spuneti A121, 122, 123A.)
a Dupa fiecare respiratie, indepartati pentru scurta vreme gura ca sa lasati aerul sa iasa din pieptul copilului, inainte de a relua ciclul.
a Continuati pana cand copilul incepe sa respire spontan sau pana cand soseste ambulanta.

Pentru copii in varsta de peste un an
a inclinati usor capul copilului spre spate si ridicati-i falca, astfel incat sa fie usor impinsa inainte.
a Strangeti intre degete nasul copilului pentru ca aerul sa nu poata trece.
a Puneti gura peste gura copilului si suflati astfel incat sa i se umfle pieptul. Atentie, nu suflati prea agresiv. In general este de ajuns sa suflati usor.
a Permiteti aerului sa iasa din pieptul copilului dupa fiecare respiratie.
a Continuati in ritmul de aproximativ o respiratie la patru secunde.
a Trimiteti pe cineva sa sune la salvare. Daca sunteti sin-gur(a), incercati sa nu intrati in panica, parcurgeti ciclul de respiratie artificiala de doua ori, apoi sunati la salvare. Reveniti imediat la copil si continuati respiratia artificiala pana cand reincepe sa respire spontan sau pana cand ne ambulanta.Alte materiale medicale despre: Pediatrie

E bine sa cumparati tot ce veti avea nevoie din timp Unii parinti nu doresc sa cumpere nimic inainte de a se naste copilul. N.T. in Statel [...]
Evolutia perimetrului cranian in primii ani de viatA este paralelA cu dezvoltarea continutului cutiei craniene (creierul). Din aceastA cauzA, urmA [...]
in aceasta perioada cresterea este mai lenta. Cresterea in lungime poate fi apreciata dupa formula: L - 5V + 80 unde L = lungimea; V = va [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre pediatrie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile