eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Pediatrie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » pediatrie

Copilului ii curge urechea


Simptome si cauze. in copilarie apar cateva tipuri de scurgeri din urechi. Unele sunt importante, altele nu. Desi acest modul va poate da o idee despre cauze, daca ati dubii solicitati o consultatie medicala.
a Scurgeri galbene, albe sau rzi
Probabil ca acestea sunt cauzate de infectia drenata in afara urechii. Scurgerea e de fapt un tip de puroi, iar infectia poate fi localizata in urechea mijlocie (otita medie) sau cea externa (otita externa).
a Scurgeri cafenii sau rosii inchis
Probabil ca c vorba de ceara, unul dintre marile mistere ale vietii. De ce unii oameni produc mult mai multa decat altii?

De ce este atat de lipicioasa? Daca dopurile de ceara sunt singura cauza carc-i produce suferinta copilului, atunci, asa cum am mai spus, urmati o regula de aur: nu puneti niciodata in urechi ceva mai mare decat cotul. Poate ca suna absurd, dar introducerea unor obiecte in urechi nu produce nimic altceva decat necazuri. Adultii folosesc bete de chibrit si clame metalice. Copin au probleme de la betisoarele cu vata la capat. De fapt, betisoarele cu vata sunt un instrument perfect pentru a impinge ceara mai adanc in ureche, in asa fel incat se compacteaza inauntru - exact cum se indeasa praful de pusca intr-un tun. Acest lucru intareste ceara, ceea ce poate duce la necesitatea unor spalaturi. Folositi betisoarele cu vata pentru urechea externa, dar niciodata in canalul auditiv.

Daca o lasati in pace, ceara se va curata automat din urechi. Daca incercati sa interniti, sunt riscuri sa faceti si mai mult rau. in general, ceara nu pune probleme, in afara de cazurile in care afecteaza auzul.
Din cand in cand, dar rar, apare dintr-odata o cantitate mare de ceara. Exista unele indicii ca ea poate fi produsa de o infectie a urechii, care provoaca cresterea temperaturii, ceea ce duce la o usoara topire a cerii. Acest lucru o face mai putin lipicioasa, drept care se scurge. Cand se intampla asa ceva, si in special in cazul in care copilul are si alte semne de infectie a urechii, ar fi bine sa-i cereti unui doctor sa-l examineze. Cand copilul nu se simte rau, consultatia nu este urgenta.

a Scurgeri transparente
Daca tocmai ati spalat copilul pe cap, atunci scurgerea apoasa este probabil chiar asta - apa. Dar, daca scurgerea transparenta apare dupa orice fel de contuzie la cap, este absolut vital sa chemati un doctor. Fracturile la baza craniului pot provoca scurgerea prin urechi a lichidului cerebro-spinal (lichidul care umecteaza creierul). Este ceva rar, dar extrem de grav.
Cand sa apelati la un doctor. Chemati un doctor daca:
a Copilul are orice alte simptome de infectie a urechii
a Lichidul scurs din urechi este galben sau purulent
a Va ingrijoreaza auzul copilului
a Exista o scurgere transparenta din urechi dupa o lovitura la cap.

Cum puteti ajuta copilul. Asa cum am mai spus, nu bagati nimic in canalul auditiv. Limitati-va la a sterge scurgerile numai dinspre partea exterioara a urechii, folosind vata. Nu puneti nici un fel de picaturi in urechi, caci s-ar putea ca timpanul sa fie perforat. Daca apar dureri, consultati modulul despre durerile de urechi.
Tratament. Cand ceara e cauza scurgerii, nu trebuie sa faceti nimic. Este nevoie de indepartarea dopului de ceara doar daca afecteaza auzul, insa doctorii ajung rareori sa faca spalaturi cu seringa copiilor.In cazul in care cauza scurgerii este o infectie, consultati modulul ACopilul are dureri de urechiA pentru detalii privind posibilele tratamente.

Prenire. in cazul in care cauza scurgerii era o infectie, gasiti informatii complete in modulul ACopilul are dureri de urechiA. insa cel mai important lucru pe care-l puteti face este sa nu bagati absolut nimic in urechile copilului. Copin cu infectii ale urechii externe trebuie sa aiba grija sa nu le intre apa in urechi si sa-si puna dopuri speciale in urechi cand inoata.Alte materiale medicale despre: Pediatrie

E bine sa cumparati tot ce veti avea nevoie din timp Unii parinti nu doresc sa cumpere nimic inainte de a se naste copilul. N.T. in Statel [...]
Evolutia perimetrului cranian in primii ani de viatA este paralelA cu dezvoltarea continutului cutiei craniene (creierul). Din aceastA cauzA, urmA [...]
in aceasta perioada cresterea este mai lenta. Cresterea in lungime poate fi apreciata dupa formula: L - 5V + 80 unde L = lungimea; V = va [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre pediatrie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile