eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


MASAJUL

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » masajul

Automasajul


Automasajul are o actiune benefica asupra pielii, vaselor si muschilor faciali, contribuind la mentinerea acestora intr-o stare corespunzatoare. Datorita automasajului se inlatura edemele, pielea devine mai neteda, elastica. Cu ajutorul automasajului zilnic nu numai ca se realizeaza o aplicare corecta a cremei pentru hranirea pielii, dar se netezesc ridurile marunte si se previne dezltarea unor riduri mai adinei. Nici o alta modalitate, in afara de automasaj, nu are acest efect.
Automasajul trebuie executat in fiecare seara, chiar si dimineata.
Automasajul, in absenta contraindicatiilor. poate fi executat de orice femeie de peste 25 de ani, prin proceduri precum aplicarea cremei, sucului, dupa spalarea fetei cu un decoct etc.

Automasajul este contraindicat in cazul diverselor boli de piele, mai ales in cazul focarelor de supuratie, a abceselor. La persoanele cu capilare largite, masajul se executa cu miscari foarte usoare, lente, alunecatoare.
Dupa cum se stie, tenul are proprietatea de a se intinde mai mult sau mai putin, in functie de directie. Tenul se intinde la minimum daca in piele se maseaza, de-a lungul liniilor pielii, de aceea, in cazul executarii auto-masajului, aceste linii trebuie urmarite cu strictete.
Se recomanda ca automasajul sa fie executat pe o piele umeda, bine curatita. Se combina intotdeauna cu aplicarea unei creme nutritive, intrucit faciliteaza patrunderea acesteia in piele. Durata acestei proceduri este de 3-6 minute.Inainte de inceputul automasajului adoptati o postura comoda, eliberati gitul (in primul rind se executa automasajul pielii gitului) si relaxati in totalitate muschii fetei si ai gitului. Este de dorit sa executati automasajul, cel putin in faza incipienta, in fata oglinzii. Toate miscarile de automasaj al gitului, barbiei, fruntii si pleoapelor se fac cu degetele relaxate si libere, cu miscari usoare, fara tensiune si fara aplicarea fortei.
Aceasta procedura trebuie sa fie deosebit de usoara, delicata si placuta.
Una dintre regulile de baza ale automasajului: dupa fiecare miscare, inainte de repetarea acestuia sau trecerea la un alt sector al pielii, degetele trebuie sa se opreasca ca pentru o clipa si sa execute o apasare puternica asupra acelei parti a fetei unde se incheie ultima miscare.
La inceput, anumite tehnici de automasaj pot parea complicate, fiind neie de rabdare. Fiecare femeie trebuie sa stapineasca tehnicile corecte de aplicare a cremei pe piele.
Toate miscarile de automasaj se executa in trei cercuri. Primul cerc este ciocanirea cu virfurile degetelor 2, 3 si 4 impreunate. Al doilea cerc -batai-plesnituri cu apasare si presare in interior. Al treilea cerc - miscarea vibratorie, asa-numitul dus de degete. Tehnica acestor miscari este foarte simpla.
De la inceputul executiei automasajului si pina la incheierea acestuia trebuie sa va obisnuiti sa socotiti in gind: 1-2-3, 1-2-3 etc. Astfel se respecta ritmul de lovire cu degetele, ceea ce intensifica actiunea automasajului.Inainte de a incepe automasajul crema trebuie frecata in miini. Procedura se repeta in caz de neie.


Ordinea de executare a automasajului:

1. Dupa primul cerc de automasaj (lovituri usoare), miscarile se repeta de 2-3 ori.
2. Dupa cel de-al doilea cerc (plesniturile cu apasare), o data.
3. Dupa cel de-al treilea cerc (dusul, ploaia de degete, cea mai simpla miscare), la dorinta si, in cazul in care exista timp, se poate repeta pina la 3 ori.
Daca din pricina lipsei de timp nu puteti sa repetati miscarile de pe primul cerc de 2 - 3 ori, atunci e mai bine sa executati miscarea celor trei cercuri cite o singura data.Inaintea si pe parcursul automasajului maxilarele trebuie sa fie destinse.In zona ochilor si in jurul lor se executa miscari usoare, alternative, de ciocanire cu degetele 2 si 3, iar apoi se apasa usor, alternativ cu degetele 2, astfel incit loviturile sa urmeze una dupa alta, atenuind vibratia. Automasajul in jurul ochilor se incheie cu o ploaie de degete.
Automasajul trebuie executat conform schemei si, executind miscarile, sa numarati pina la patru.

Schema de miscari in automasaj :
1. De la punctul inferior din mijlocul barbiei pe conturul fetei si terminind sub lobul urechii.
2. De la adincitura din barbie (sub buza inferioara), terminind cu lobul urechii.
3. De la colturile gurii catre urechi (la colturile buzelor revin degetele 4).
4. inainte de a trece de la mijlocul buzei superioare catre obraji si pavilioanele urechilor, se fac 10-l5 loviri cu degetele 2 si 3 pe buza superioara, sub nas, aproape pe acelasi loc.
5. La baza nasului, miscarile se executa destul de puternic cu degetele 4, iar apoi se trece din zona pometilor catre timple, unde aceste miscari se executa mai usor cu degetele 2, 3 si 4.
6. in zona timplelor (a "labei de gisca") se face o oprire, executindu-se 20-30 de loviri cu degetele 2 si 3 in sus si in jos. in acelasi timp, se poate apasa putin mai mult. La aceasta apasare se poate insista mai mult decit pe obraji si pometi.
7. in jurul ochilor, toate miscarile se executa usor, cu buricele degetelor 2 si 3 : de la timple catre pleoapa inferioara (in sens invers zonei micilor riduri de sub ochi), catre radacina nasului si de la unghiul inferior al ochiului catre arcada si timpla. Miscarile de la unghiul exterior al ochiului de-a lungul pleoapei inferioare se repeta de 3 ori.
8. incheind miscarile in zona radacinii nasului, trecem la frunte. Ridurile din pielea fruntii coincid directiei de crestere a parului de la sprincene. Ordinea miscarilor:

a. de la mijlocul radacinii nasului de-a lungul liniei sprincenelor catre timple;
b. de la mijlocul fruntii pe linia de deasupra sprincenelor catre timple ;
c. de la mijlocul fruntii paralel cu linia sprincenelor catre timple. Trebuie tinut minte ca la terminarea fiecarei miscari trebuie executata o


presiune destul de puternica.

9. in cazul in care exista mici riduri in zona fruntii, sint necesare miscari de intindere : virfurile degetelor 2, 3 si 4 se amplaseaza de-a latul ridurilor si de la mijlocul fruntii. Apasind destul de puternic pe riduri, coborim incet catre timple, unde aceste miscari se realizeaza cu degetele 3 si 4 (miscari de apasare pe locurile "labei de gisca").
10. Cu toate degetele de la ambele miini executam miscari alternative de mingiiere in mijlocul fruntii, de la radacina nasului in sus si, intrerupind miscarea, o repetam de la sprincene.
11. Cu degetele 2, 3 si 4 executam o miscare de apasare de la marginea maxilarului inferior (degetele 3 ajung la linia rictusului) catre colturile gurii, catre partile laterale ale nasului (se numara pina la 3-4, de 3 ori).
12. Aceste miscari trec la cuprinderea fetei cu palmele, apasind miinile pe fata, executind miscari lente pe pometi si mai departe catre timple. Atingerea cu toata suprafata palmei si a degetelor de pielea fetei trebuie sa fie delicata si sa creeze o stare placuta. Aceste miscari se repeta de 3 ori, stringindu-se usor fata. incheieturile miinilor sint usor relaxate, netensionate.
13.Masajul fruntii si al sprincenelor se executa cu palmele usor indoite : cu miscari usoare alunecatoare de la sprincene catre radacina parului se executindu-se alternativ contractia fruntii si a sprincenelor.
Pentru executarea unui automasaj integral, toate miscarile (incepind cu gitul) se repeta de 2-3 ori. Ca si la masajul cosmetic, cele mai active si mai puternice miscari trebuie sa fie in cel de-al doilea cerc, iar la inceputul si la sfirsitul automasajului - mai usoare. Daca pielea este uscata, pentru intensificarea efectului automasajului este de dorit sa se aplice o compresa calda care proaca aducerea singelui catre fata si faciliteaza patrunderea cremei in pielea fetei.




Alte materiale medicale despre: MASAJUL

Membrele inferioare pot fi masate pe segmente sau pe toata lungimea lor. Putem masa pe rand intai membrul inferior din dreapta, apoi pe cel din st [...]
Automasajul trunchiului se executa pe regiuni, incepand cu spatele, continuand cu peretele abdominal si terminand cu peretele toracic. Automasa [...]
Fizionomia orientala se distinge de cea occidentala prin citeva particularitati. Sistemul etic acceptat in Orient considera o virtute putinta de a-ti [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre masajul

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile