eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


IGIENA

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » igiena

Curatarea rinichilor


Cateva simptome externe ale rinichilor cu impuritati:


1. Pungi sub ochi.

2. Pete albe pe unghii.


3. Palme umede.

Unele cauze ale functionarii improprii a rinichilor:


a Acumularea mucusului si formarea pietrelor.

a Largirea rinichilor datorata consumului mare de lichide.
a Micsorarea rinichilor ca rezultat al consumului exceside sare, carne, peste, paine, dulciuri, produse pe baza de faina si alimente rafinate.
Pungile de sub ochi sunt un simptom al fluidelor in exces sau al depozitelor de grasimi in rinichi. Daca pungile sunt moi, consumul de lichid este mare. Pungile tari sub ochi inseamna un consum prea mare de produse lactate grase, de grasimi animale, carne grasa si dulciuri. Pleoapele rosii semnalizeaza formarea pietrelor la rinichi.
Cu rinichii functionand bine, urinam de trei-patru ori pe zi. Daca urinarea apare mai frecvent, trebuie sa limitam consumul de lichide. Culoarea urinei ar trebui sa semene cu cea a berii slabe. O culoare foarte deschisa inseamna ca avem nevoie de mai multa sare; daca este prea inchisa, ar trebui sa reducem consumul de sare.
Un alt semn al consumului ridicat de sare sunt cearcanele de culoare inchisa in jurul ochilor. intr-un astfel de caz, trebuie sa eliminam sarea din regimul nostru alimentar si sa folosim un alt tip de condiment (usturoi, patrunjel etc).
Din multele metode disponibile de curatare a rinichilor, voi descrie cele mai eficiente patru metode. Va rog sa alegeti una care vi se potriveste cel mai mult. Indiferent de metoda aleasa, ar trebui sa eliminati alimentele cu continut ridicat de proteine din regimul vostru alimentar in perioada terapiei in special: ficatul, carnea prajita si afumata, pestele sarat, supele de carne etc. Mancati mai multe salate, fructe si germeni de grau. Puteti folosi putina sare la salate, pentru a stimula rinichii. Evitati dulciurile, deoarece impiedica buna functionare a rinichilor.
Metoda 1
Aceasta metoda este identica cu metoda descrisa anterior, de curatare a ficatului, cu sucuri de legume sau de mere.
Metoda 2
Pentru rezultate bune de curatare a rinichilor, beti o jumatate de pahar de suc in amestec de morcov, telina si patrunjel (in proportie de 9:5:2) de trei-patru ori pe zi, timp de doua saptamani. Folositi aceasta terapie o data pe an, vara si toamna.
Metoda 3
Bautura din macese ajuta la dizolvarea tuturor pietrelor din organism si la transformarea lor in nisip. Fierbeti doua linguri de macese in 200 ml de apa timp de 15 minute, lasati sa se raceasca si apoi strecurati bautura. Beti o treime de pahar de trei ori pe zi timp de doua saptamani. Repetati terapia la fiecare trei luni.
Metoda 4
Sucul de pastarnac este un remediu foarte eficient impotriva tulburarilor sistemului genital si urinar si a pietrelor de rinichi (mai ales cand exista proteine in urina sau rinichii sunt infectati). Este un remediu puternic si ar trebui luat separat (cel mai bine pe stomacul gol), in forma pura, 30 - 50 g o data pe zi, din octombrie pana in ianuarie.
Dupa ce eliminam pietrele la rinichi, trebuie, in primul rand, sa facem schimbari in regimul nostru alimentar. Pietrele sunt doar un simptom. Principala cauza a formarii lor este excesul de acid uric si al sarurilor acestuia in organismul nostru datorita unui regim alimentar bogat in proteine, stil de viata inactietc.



Alte materiale medicale despre: IGIENA

Fara indoiala, stim mai multe despre curatarea externa a corpului decat despre cea interna, insa aceasta nu are intotdeauna efectele asteptate. Spalar [...]
Cateva dintre simptomele unui intestin gros murdar: consti-pare, balonare, eczeme ale pielii, cosuri, alergii, pete negre pe dinti, strat gri al limbi [...]
Majoritatea produselor toxice din organism sunt eliminate prin aparatul renal si prin intestinul gros, de aceea este absolut necesar ca si acestea sa [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre igiena

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile