Dozele ponderabile de laur de munte induc, dupa o faza convulsi, o slabiciune paralitica a membrelor, incetinirea pulsului, dureri centrifuge si de sus in jos (nouroarti-culare), aparitia de cule pe piele.
Dilutiile a 4-a si a 5-a centezimale se utilizeaza in reumatisme si guta, reumatisme cu atingere cardiaca sau albuminurie,
nevralgii luetice sau reumatismale, nevralgii la paralitici, nevrite, nevralgii orbitare si
oculare drepte.
Caracteristicile acestor dureri
reumatice sint urmatoarele : mutare rapida de la o articulatie la alta (sau la cord),centrifug si cranio-candal; agrare prin miscare (vertij si confuzie mintala, care cedeaza in repaus), ameliorare mincind, la odihna si pe timp noros ; durerile sint frecvent insotite de amorteala, slabiciune (generala si locala), tremuraturi. Articulatiile afectate sint mai frecvente de partea dreapta. Tulburarile cardiace se pot exprima fie intr-o tahicardie cu agitatie, furnicaturi in bratul sting si palpitatii agrate culcat pe partea stinga si aplecat inainte, fie intr-o bradicardie cu puls slab.
Eventualele complicatii
renale constau in lombalgie cu pola-kiurie si albuminurie. Cefaleea urmeaza curba solara, e agrata de caldura si ameliorata prin cresterea diurezei. in cazul in caro loul clinic e dominat de cardiopatie (eventual, chiar angina pectorala, miocar-dita), durerile sint intense si iradiate epi-gastric si chiar mai jos, iar palpitatiile sint agrate de miscare sau culcat pe partea stinga.
Bradicardia e mai frecventa decit tahicardia, in prima situatie dilutia a 4-a centezimala e optima, iar in a doua, a 7-a. Uneori, apar si gastralgii agrate aplecat inainte si ameliorate mincind (la un cardiac sau un reumatic).
Zona Zoster raspunde la cea de a 3-a di-lutie decimala, daca se obser o ameliorare mincind .si o agrare la miscare si in prima parte a noptii.