eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile oaselor

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile oaselor

Fracturile


FRACTURILE

Generalitati: transportarea ranitului cu toate precautiile, pentru a evita socul. Se folosesc diferite mijloace improvizate de imobilizare provizorie. Pentru membrul superior: scanduri, cartoane, atele ghipsate, aparate abductoare pliabile din lemn sau placaj. Pentru fracturi ale bratului si cotului se leaga pumnul la gat cu cureaua bolnavului.

Pentru membrul inferior transportul se face cu o brancarda adevarata sau improvizata (paturi infasurate pe doua bete, scaun, etc.).

In caz de fractura a coloanei vertebrale, ranitul este transportat pe o brancarda cu fata in jos.

La locul accidentului se va face daca este posibil tratarea socului, apoi se va vedea ce anume este fracturat. Se va verifica cu mare atentia situatia circulatiei sangelui si a sistemului nervos.

Absenta pulsului arata ca este vorba despre o complicatie vasculara (compresiune, ruptura, tromboza), care poate necesita un tratament chirurgical de urgenta. Complicatiile nervoase la randul lor nesita uneori tratament chirurgical.

Se va cauta sa se ajunga la primul post medical care poate sa ofere ajutorul competent al medicului specialist.

In cazul fracturilor deschise sau care au hemoragii, se va incerca cat mai urgent oprirea hemoragiei. Se pot aplica garouri sau chiar compresiunea locala cu bandaje sterile.

Fracturile coastelor: la marii traumatizanti tratarea starii de soc. In fracturile obisnuite, calmarea durerii violente prin diferite comprese calde cu te medicinale sau eventual cu ajutorul tincturilor de Omag care sunt cele mai eficiente.

Se va cauta de asemenea sa se imobilizeze toracele care urmareste sa impiedice deplasarea fragmentelor in inspiratie si tuse. Se va face o fasa lata de tifon cu care se va infasura strans toracele pana la interventia medicului specialist.

Se vor da de asemenea calmante ale tusei.

Tratamentul naturist: este indicat sa se faca doar pentru accelerarea vindecarii acestor fracturi. Se va da in alimentatie mult calciu cu ajutorul prafului de coji de oua sau praf obtinut prin macinarea oaselor de vita. Acestea se asimileaza mai usor daca sunt puse in suc de lamaie. Se pot consuma acestea zilnic cel putin 3 lingurite, fara nici un efect secundar nedorit.

In cazurile in care se poate se va folosi cataplasma sau doar ceai de tataneasa cat mai des stiut fiind ca aceasta ta ajuta foarte mult la refacerea osului. Se poate face cataplasma in amestec cu faina de orez.

In consum se va introduce drojdie de bere cate 20 g pe zi. Este bine sa fie facut acest lucru zilnic timp de 30 zile apoi se face o pauza de 7 zile si se poate relua.

Sirop de coacaz negru- se va lua cate 1 lingura de 3 ori pe zi cu 15 minute inaointe de mesele principale.

Dupa ce a fost dat ghipsul jos se vor face masaje cu ceai de tataneasa sau chiar comprese si cataplasme si de asemenea pentru refacerea masei musculare se va cauta ca treptat sa se reia activitatea.

Local se mai poate aplica branza de vaci proaspete sub forma de cataplasma care se va pune si cu putina sare pe o panza si se leaga.

Zerul de lapte este foarte indicat sa se aplice sub forma de spalaturi sau chiar in zar sa se macereze pentru 24 ore radacina de tataneasa. Se strecoara apoi si se pune acest lichid sub forma de compresa locala.

Se mai pot face bai cu coada calului.

Intern in toate cazurile este foarte bine sa fie consumat ceai de coaja de stejar sau troscotal in loc de aspirina, pentru ca acestea nu au nici un efect negativ si sunt mult mai eficiente decat medicamentele de sinteza ca efect asupra organismului.




Alte materiale medicale despre: Bolile oaselor

Pelvisul este ca o armuri: dupa ce se rupe ai mai multa grija de ceea ce contine decat de el insusi.1 Datorita structurii inelare a pelvisului, fract [...]
DISCONDROPLAZIA (BOALA OLLIER). Tratamentul in varsta copilariei este ortopedic, prevenind doformitatile si in special scolioza, ( tratame [...]
OSTEOPOROZA 1. Definitie Numele bolii provine din latina si inseamna 'os poros'. Tesutul osos este un tesut viu, in car [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile oaselor

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile