eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile infectioase

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile infectioase

Abcesele intraperitoneale


PATOGENIE Abcesele intraperitoncale reprezinta atit un proces patologic, cit si un raspuns al gazdei. Microorganismele anaerobe, in special Bacteroides fragilis, sint de importanta majora in dezvoltarea acestor abcese. Unii dintre factorii de rulenta ai B. fragilii par a fi semnificati in formarea abceselor:

complexul polizaharidic capsular. lipopolizaharidele si elaborarea unei super-oxid dismulaze. eare favorizeaza supraetuirea bacteriei. Numerosi factori ai gazdei. in special celulele T. par de asemenea a fi importanti in formarea abcesului.
MANIFESTARI CLINICE Abcese intraperitoneale libere Abcesele intraabdominale pol fi intraperitoneale sau reiroperitoneale. si. in 74% din cazuri, nu sint asociate unui anumit organ. Infectiile aparatului genital feminin si pancreatita sint evenimente cauzale frecvente, febra este cel mai frecvent simptom de debut. Ca si in peritonita secundara, simptomele iocale depind de procesul declansator. In abcesul de psoas. durerea abdominala sau lombara este frecventa, iar asocierea eu osteomielita este deseori intilnila.
Abcese scerale Abcesele hepatice Ficatul este organul inlraabdominal in eare se dezvolta cel mai frecvent abcese. Febra este simptomul de debut cel mai frecvent intilnit. Numai 50% dinte pacienti au semne sau simptome care orienteaza catre cadranul superior drept, constind in hepatomegalie. sensibilitate la palpare sau icter.
Abcesele splenice Abcesele splenice sint adeseori diagnosticate numai la autopsie. in general, abcesele splinei apar prin insamintare hematogena. Lndo-cardita baeteriana este infectia cel mai frecvent asociata. Durerea abdominala este prezenta in 50% din cazuri, dar numai la jumatate din acestea este localizata in cadranul superior sting. Febra este frecventa; splcnomegalia este raportata in aproximativ 50% dintre cazuri.
Abcesele renale siperirenale in general, aceste abcese rezulta din infectii initiale ale tractului urinar, adesea asociate cu nefrolitiaza. Tabloul clinic este nespeeific. Pacientii pot prezenta dureri abdominale sau in flanc; 50% au febra. Durerea poate fi iradiata inghinal sau in membrul inferior.
DIAGNOSTIC in general, procedurile de scanare silesc diagnosticul; cea mai utila este CT. Ultrasonografia este deosebit de utila pentru cadranul superior drept, rinichi si pcl s. Scanarile cu Icucocite marcate cu Gallium si Indium localizeaza abcesele si pot fi utile in gasirea unei colectii. Daca un examen este negativ, uneori un al doilea examen deceleaza abcesul.


TRATAMENT

Tratamentul infectiilor intraabdominale implica silirea focarului initial de infectie, administrarea de antibiotice pentru microorganismele cel mai probabil responsabile si efectuarea de proceduri de drenarc. in cazul in care se gasesc unul sau mai multe abcese. Tratamentul antibiotic este adjuvanl al drenajului (percutan sau chirurgical) si este de obicei oriental catre microorganismele implicate in infectia initiala, care sint in general bacili aerobi gram-negati si anaerobi.



Alte materiale medicale despre: Bolile infectioase

Mediul cald si umed al gurii este unul dintre cele mai favorabile terenuri de inmultire a bacteriilor din organism. Daca bacteriilor li se permite [...]
EPIDEMIOLOGIE Infectia, denumita inainte blaslomicoza Sud-Ameri-cana. apare prin inhalarea sporilor de fungi Paracoccidioides brasilensis. Infectia es [...]
Definitie SIDA este o boala infectioasa produsa de un virus denumit virusul imunodeficientei umane (HIV) care afecteaza sistemul de aparare al organi [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile infectioase

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile