eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile cailor biliare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile cailor biliare

Colecistoze


Formeaza un grup eterogen de colecistopatii cronice, nelitiazice, de natura dismeolic-hiperplazica la care nu k asociaza elemente care sa tradeze o inflamatie cronica a culei biliare (inflamatia se poate grefa, insa. in evolutia procesului patologic).

In raport cu mecanismele de producere se pot clasifica in urmatoarele grupe : a) colesteroloze (consecinta a unor tulburari in meolismul colesterolului si calciului) : cula ..fraga" ; cula calcara (de portelan) ; b) diverticuloza intramurala ; c) poli-poza culara. Poate cu exceptia culei calcare, diagnosticul in aceste colecistopatii este dificil de elaborat, de cele mai multe ori precizindu-se intraoperator.
In cula ,.fraga", pe fondul rosietic al mucoasei, se vad mici granule galbene, mate, care microscopic se dovedesc a fi hipertrofia lozitatilor mucoasei cu ingrosari in maciuca datorate unei aglomerari de celule macrofage incarcate cu esteri de colesterol sau lipide. Leziunea poate fi localizata sau difuza. Evolueaza cu crize dureroase pe un fond de dispepsie biliara. Vezicula este hi-peropacifiata si hiperkinetica radiologie. Bila B la sondaj duodenal este foarte ingrosata si bogata in cristale de colesterol.
Boala este rezistenta la tratament medical, fapt pentru care se indica tratament chirugical (colecistectomia), cu rezultate foarte bune. Totusi, decizia pentru a extirpa cula biliara intimpina dificultati in preoperator din cauza lipsei unor semne specifice, iar intraoperator din cauza ca la aspect si la palpare cula pare normala. Numai dupa extirparea si deschiderea culei se poate pune in edenta aspectul ei tipic de "cula fraga".



Alte materiale medicale despre: Bolile cailor biliare

Este o anastomoza biliodigestiva realizata Intre canalul hepatic comun si portiunea I a duodenului. De obicei se executa o implantare a [...]
La colan-giografia postoperatorie de control executata prin tubul T fixat in coledoc se poate constata prezenta unuia sau a mai multor calculi omisi c [...]
Boala congenitala, ea este exprimata prin icter la nastere. Se explica prin lipsa de vacuolare si de canalizare a arborelui biliar, care initial este [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile cailor biliare

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile