eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Vegetatiile adenoide


SIMPTOM E
Problemele legate de vegetatiile adenoide genereaza simptome la nivelul urechilor, nasului si gatului. Oricare dintre urmatoarele simptome poate indica existenta vegetatiilor adenoide.
a apneea in somn, in care ritmul respirator normal al copilului poate fi intrerupt, fie de scurte perioade de oprire a respiratiei de mai multe ori in timpul noptii, fie de perioade mai lungi de oprire a respiratiei - de pana la 20 secunde - o data sau de doua ori pe noapte.


a respiratie pe gura (obstructie nazala).

a sforait (obstructie a cailor respiratorii)


a voce nazonata

a secretii nazale in timpul zilei, combinate cu tuse pe timpul noptii, datorata drenajului sinuzal.
a infectii auriculare recidivante in asociere cu simptomele de mai sus.


CHEMATI MEDICI

a copilul are intervale de oprire a respiratiei de mai multe ori in fiecare noapte; acest lucru poate indica un sindrom al apneei in somn, care poate provoca tulburari de comportament la copii din cauza tulburarilor de somn, sau, in cazurile severe, poate exercita o presiune asupra sistemului cardiovascular.
a observati ca copilul dumneavoastra are dificultati de respiratie sau respira cu gura deschisa din cauza congestiei nazale extreme. Chiar daca aceste simptome nu ameninta viata, ele pot arata ca vegetatiile adenoide ii obstrueaza caile respiratorii ale copilului.
a copilul dumneavoastra are infectii auriculare recidivante ce raspund slab la tratamentul cu antibiotice; infectiile auriculare netratate pot conduce la pierderea auzului.
Glandele adenoide, mase de tesut limfoid localizate in partea superioara a faringelui, in spatele si deasupra amigdalelor (jos, dreapta), joaca un rol special in copilarie; prin fabricarea de anticorpi, ele ajuta organismul tanar al copilului sa combata infectiile cailor respiratorii. De la varsta de 3 ani si pana in jurul varstei de 7 ani, vegetatiile adenoide cresc, astfel incat sa poata furniza o protectie suplimentara plamanilor si toracelui. Dupa varsta de 8 ani (cu aproximatie), ele incep de obicei sa se atrofieze, pentru ca in adolescenta sa dispara practic cu totul.
Cand glandele adenoide se infecteaza sau se irita, ele se maresc, deseori blocand calea de intrare a aerului prin nas si trompa Eustachio ce face legatura cu urechea, provocand un disconfort de intensitate usoara sau severa si dificultati respiratorii si auditive. Netratate, glandele adenoide marite de volum pot duce la sinuzita cronica si, in cazurile severe, la apnee in somn -copilul incetand sa mai respire timp de mai multe secunde.
Este posibil ca dumneavoastra sa fi crescut intr-o epoca in care extirparea glandelor adenoide si a amigdalelor era o practica standard, chiar dumneavoastra putand sa fi suferit una dintre aceste proceduri. insa, dat fiind ca medicii inteleg azi mai bine rolul glandelor adenoide in combaterea infectiei, sansele copilului dumneavoastra de a suferi o adenoidectomie sunt mult mai limitate -de obicei limitate la cazurile cele mai grave.

CAUZE
Cauza principala a problemelor cronice cu vegetatiile adenoide este structurala: glandele adenoide cresc atat de mult incat blocheaza caile nazale. insa si infectia sau iritatia, posibil de origine alergica, pot provoca probleme prin edemul pe care il induc la nivelul tesutului limfoid.

TRATAMENT
Problemele glandelor adenoide sunt dificil de diagnosticat pentru ca simptomele pot indica o multitudine de afectiuni si este greu de spus, chiar dupa examinare, daca glandele adenoide marite de volum sunt cauza lor. Asigurati-va ca intotdeauna copilul dumneavoastra este examinat de un pediatru sau un practician al medicinii alternative daca el sufera de infectii auriculare recidivante, nas infundat sau oricare dintre simptomele enumerate in stanga inii.
MEDICINA CONVENTIONALA
Pediatrul dumneavoastra va nota anamneza problemelor de nas, gat si urechi ale copilului si probabil va va trimite la un specialist ORL (otori-nolaringolog) sau la un alergolog, pentru evaluarea simptomelor copilului dumneavoastra. Specialistul ORL va dori sa va examineze copilul si poate de asemenea solicita radiografii pentru a evalua dimensiunile si forma glandelor adenoide. Alergologul va testa probabil orice eventuala sensibilitate la alergenii respiratori (de exemplu, fum de tigara, praf, polen sau par de animale).
Daca alergiile sunt de vina, tratamentul acestora - cum ar fi o cura de injectii de desensibilizare - sau eliminarea alergenilor reprezinta conduita de urmat. Daca nu alergiile sunt cauza, specialistul ORL poate recomanda interventia chirurgicala de extirpare a vegetatiilor adenoide. Chirurgia reprezinta o metoda de prima alegere numai in cazurile severe de apnee in somn, in care glandele adenoide marite de volum pot cauza o presiune cronica asupra inimii si pot duce eventual la insuficienta cardiaca.


MEDICINA ALTERNATIVA

Practicienii medicinii alternative cauta in primul rand o cauza alergica. Duceti intotdeauna copilul la un profesionist pentru evaluare si tratament; ingrijirea la domiciliu poate numai sa amelioreze simptomele.

FITOTERAPIE
Echinaceea (Echinacea spp.) este considerata a fi de ajutor in combaterea infectiilor. Turita (Calium aparine) poate contribui la reducerea edemului tesutului limfatic. Consultati un medic fitoterapeut pentru dozele adecvate.
HOMEOPATIE
Deoarece problemele cronice ale glandelor adenoide dau nastere altor probleme, trebuie sa consultati un medic homeopat pentru remedii adecvate atat bolii, cat si individului. Practicianul va monitoriza evolutia copilului dumneavoastra si va schimba remediile, daca ele nu aduc ameliorari intr-un timp scurt.
OSTEOPATIE
Tratamentul de manipulare a gatului, despre care se crede ca ar avea efect de drenaj asupra sistemului limfatic, este conduita terapeutica recomandata.
CE PUTETI FACE ACASA
Aceste remedii pot ameliora unele simptome, insa ele nu vor vindeca afectiunea de fond. Cereti intotdeauna ajutorul unui profesionist cand copilul dumneavoastra are o problema cronica.
a La copin cu alergii, reducerea sau eliminarea agentilor iritanti din mediu poate mari confortul acestora. De exemplu, un filtru electrostatic al aerului poate diminua cantitatea de praf sau mucegai din casa.
a Un umidificator poate ajuta copin cu congestie nazala prin prevenirea ingrosarii prea mari a mucusului. Folositi un umidificator cu higrostat, pentru a asigura proportia adecvata de umiditate in aer si curatati cu atentie umidificaiorul inainte si dupa folosire.
a Un decongestieliberabil fara prescriptie medicala poate ameliora temporar senzatia de nas infundat.
a Supa de pui poate, de asemenea, deschide caile nazale blocate.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME Urmatoarele sunt printre cele mai frecvente simptome ale SIDA: a oboseala indelungata pe care nu o puteti explica. a ganglioni limfa [...]
SIMPTOME In marirea de volum a prostatei: a dificultati la urinare, printre care: un jet slab si intermitent, frecventa neobisnuita (in specia [...]
SIMPTOME Crizele comitiale - episoade de activitate mentala sau musculara anormala - sunt indicatoarele de baza ale epilepsiei. Ele variaza considera [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile