eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Urechea inotatorului


SIMPTOME
In ciuda numelui, nu trebuie sa fiti inotator pentru a face aceasta boala. Simptomele cuprind:
a mancarimi in interiorul urechii.


a secretie apoasa din ureche.

a dureri severe, spontane si la palpare, la nivelul urechii, in special cand va miscati capul sau trageti cu blandete de lobul urechii.


a o secretie galbuie, urat mirositoare, din ureche.

a auz temporar diminuat (provocat de blocarea conductului auditiextern).

CHEMATI MEDICUL DACA:
a aveti ameteli sau tiuituri in urechi; astfel de simptome pot indica o problema mai grava, ce necesita atentie medicala.
a aveti dureri severe; medicul dumneavoastra va poate da medicamente pentru calmarea acestora.
a observati de asemenea o eruptie in pielea paroasa a capului sau in apropierea urechii; este posibil sa aveti dermatita seboreica, pentru care medicul dumneavoastra va poate da tratament.
Cunoscuta profesionistilor in domeniul medical sub denumirea de otita externa, urechea inotatorului este o inflamatie a conductului auditiextern. Denumirea sa familiara provine de la faptul ca apare adesea la copin si adultii tineri care inoata frecvent. Inflamatia poate conduce uneori la o infectie ce poate fi foarte dureroasa.
CAUZE
Urechea inotatorului este deseori provocata de umiditatea excesiva din ureche dupa inot sau chiar dupa un dus obisnuit. Umiditatea provoaca descuamarea pielii din conductul auditiextern -tulburare cunoscuta sub numele de eczema. O ruptura a pielii, ce poate fi rezultatul scarpinatului generat de mancarimile persistente din eczema, poale permite bacteriilor sau (mai rar) unei ciuperci, sa invadeze tesutul conductului auditisi sa provoace o infectie. Deci inotul in apa poluata este o cauza obisnuita de ureche a inotatorului; bacteriile din apa gasesc un camin ospitalier in mediul umed din conductul auditiinflamat.
Alte afectiuni cutanate, precum dermatita seboreica si psoriazisul, pot conduce de asemenea la "urechea inotatorului". Iar o alta cauza frecventa este curatarea excesiva si incorecta a ceru-menului din urechi. Cerumenul nu numai ca protejeaza conductul auditiextern de umiditatea excesiva, ci gazduieste si bacterii "prietenoase", inlaturarea acestei bariere protectoare - in special cu ace de par, unghii sau alte obiecte ce pot zgaria pielea - face mai usoara instalarea unei infectii. Spray-urile sau vopselele pentru par, ce pot irita conductul auditiextern, pol de asemenea conduce la o infectie a urechii externe.


TRATAMENT

Urechea inotatorului nu este de obicei o afectiune periculoasa si dispare deseori de la sine in interval de cateva zile. Deci, in cadrul unor infectii usoare, puteti dori sa incercati mai intai tratamentele alternative. Daca durerea se agraveaza sau nu se amelioreaza in decurs de 24 ore, trebuie sa va consultati medicul. in rare cazuri^Infectia se poate extinde si leza oasele si cartilajele din profunzime.

MEDICINA CONVENTIONALA
Medicul dumneavoastra va va curata probabil urechea cu o sonda cu varfu I invelit in vata sau cu un dispozitide suctiune, pentru a amelioia iritatia si durerea. Puteti primi picaturi pentru urechi, eliberate cu prescriptie medicala, ce contin o combinatie de hidrocortizon pentru a ajuta la calmarea mancarimilor si un antibiotic pentru combaterea infectiei. '
Daca durerile sunt intense, medicul dumneavoastra poate sugera aspirina, paracetamol sau un alt analgezic eliberat fara prescriptie medicala. Puteti fi de asemenea instruit sa evitati contactul urechii infectate cu apa, in cursul procesului de vindecare. Daca infectia nu se amelioreaza in decurs de 3-4 zile, medicul dumneavoastra poate prescrie un antibiotic oral.


MEDICINA ALTERNATIVA AROMOTERAPIA

Pentru a imbunatati circulatia sangelui in regiunea respectiva si ajutand astfel vindecarea, masati bland zona din jurul urechii externe cu uri ulei facut din 3-5 picaturi fie de ulei de eucalipt (Eucalyptusglobulus), fie de levantica (Lavanduk officinalis), diluat in 1 Igt. ulei de masline sau alt ulei vegetal. Masati-va cu uleiul tamplele, natul si lobul urechii.


FITOTERAPIA

Uleiul de lumanarica {Verbascum thapsus), ce are proprietati antiinflamatorii, poate ajuta la calmarea si vindecarea conductului auditiextern inflamat. Puneti 1-3 picaturi in urechea infectata la fiecare 3 ore.
O alta ta utila in otita externa este usturoiul (Allium sativum), ce s-a dovedit a actiona ca un antibiotic natural. Combinati in parti egale suc de usturoi, glicerina si un ulei neutru, precum cel de masline sau de migdale dulci; puneti 1-3 picaturi in urechea infectata la fiecare 3 ore.
HOMEOPATIA
Homeopatii prescriu o varietate de substante pentru a ajuta la ameliorarea durerilor din otita externa. Consultati un practician homeopat pentru remediile specifice, printre care se pot numara Aconit, Apis sau Craphites.


CE PUTETI FACE ACASA

a Spalati conductul auditiextern infectat cu un antiseptic local, eliberat fara prescriptie medicala.
Sau incercati o solutie facuta in casa, amestecand in parti egale otel alb si alcool izopropilic. Puneti continuu in ureche cateva picaturi de solutie, la fiecare 2-3 ore. Tineti picaturile in ureche timp de cel putin 30 de secunde.
a Pentru calmarea durerilor, puneti pe urechea infectata o perna electrica sau o compresa calda.
a Luati aspirina sau un alt analgezic pentru alinarea durerilor.
a in timpul procesului de vindecare, asigurati-va sa mentineti uscat conductul auditiextern infectat, chiar si in timp ce faceti dus. Folositi dopuri pentru urechi sau o casca de dus.

PREVENIRE
a Curatati-va urechile cu atentie. Stergeti urechea externa cu un servet curat. Nu zgariati in conductul auditiextern si nu folositi niciodata un obiect ascutit.
a Purtati dopuri pentru urechi in timp ce inotati. Dupa aceea aplecati si scuturati capul pentru a scurge apa din urechi.


a Evitati inotul in apa murdara.

a Folositi dopuri pentru urechi sau o casca de dus pentru a va mentine urechile uscate in timp ce faceti dus. Sau, dupa dus, uscati-va urechile cu uscatorul de par; dati-i drumul la o treapta mica de viteza si tineti-l la aproximati30 cm de ureche.
a De asemenea, va puteti usca urechea si ajuta la distrugerea germenilor, dupa ce inotati sau faceti dus, picurand in ureche o doza (un picator plin) de alcool izopropilic sau otet alb. Aplecati capul, astfel incat solutia sa ajunga pana la fundul conductului auditiv, apoi lasati lichidul sa se scurga in afara.
a Pentru a crea un invelis protector pentru conductul auditiextern, inainte de a merge sa inotati, picurati in ureche o doza (un picator plin) de ulei mineral, ulei pentru sugari, saj lanolina.
a Daca purtati proteza auditiva, scoateti-o cat mai des posibil pentru a permite urechii sa se usuce; proteza auditiva poate retine umiditatea in conductul auditiextern.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME a dureri abdominale ascutite inainte, in timpul sau imediat dupa perioadele menstruale. a dureri abdominale ascutite in timpul actulu [...]
SIMPTOME a pete rosii, pruriginoase, urmate de obicei de aparitia de mici vezicule pline cu un lichid clar, care in cele din urma se sparg. a [...]
SIMPTOME Chiar d-.ca aparitia primilor dinti ai sugarului dumneavoastra este o etapa a dezvoltarii normale si nu o boala, ea poate fi un fenomen irit [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile