eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Traumatismele tendoanelor


SIMPTOME
a durere ascutita pe partea din spate a coapsei, in timpul sau imediat dupa sport sau efort fizic.
a umflarea si pierderea fortei partii de sus a piciorului.
a dificultati la mers sau sezut si imposibilitatea de a indoi piciorul.


CHEMATI MEDICUL DACA.

a la tuse simtiti durere fulgerand in jos pe spatele piciorului; s-ar putea sa aveti sciatica.
a aveti frisoane sau febra asociate cu durerile musculare; acestea pot fi simptomele unei infectii rale sau bacteriene.
a piciorul doare cand mergeti, iar durerea dispare cand sunteti in repaus; s-ar putea sa aveti o problema circulatorie.
Ca si muschii care flexeaza genunchii si indoaie picioarele, tendoanele genunchilor sunt implicate in practic orice miscare pe care o faceti. Fiecare lendon al genunchiului este, de fapt, o centura din trei muschi care trec pe partea din spate a coapsei, de la fesa spre genunchi, unde se ataseaza de oasele partii de jos a piciorului. Ei constituie contrapartea puternicilor muschi cva-driceps de pe partea din fata a coapsei si pot fi supusi unui stres intens. in special atletii si dansatorii de profesie sunt expusi la intinderi ale acestor tendoane, dar oricine este susceptibil, mai ales cei care se forteaza putin prea mult la sporturile de week-end. intr-o intindere a tendoanelor genunchiului, pericolul apare cand se cedeaza tentatiei de a continua efortul in ciuda durerii, ceea ce va agrava si complica traumatismul. Recunoasterea durerii drept semnal de a opri efortul si de a lasa corpul sa se ndece este cel mai important pas al recuperarii.

CAUZEIntinderea unui tcndon al genunchiului este invariabil rezultatul unei fortari excesive sau sfasieri a fibrelor musculare, tipic dupa o rasucire, intindere sau extensie exagerata a coapsei. Un accident minor consta doar in intinderea prea puternica ? muschiului, dar, in unele cazuri, poate sa apara un spasm muscular invalidant. Sfasierea centurii musculare sau separarea muschiului de tendoanele conjunctive sunt accidente mult mai grave.
PROCEDEE DE TESTARE Sl DIAGNOSTICIn timp ce semnele unei intinderi a tendoanelor genunchiului pot parea edente, s-ar putea sa doriti sa confirmati natura si gradul traumatismului prin consultarea unui medic de familie sau a unui specialist in medicina sportiva. Durerile muschilor si ale articulatiilor pot, uneori, sa mascheze afectiuni mult mai grave, cum ar fi infectiile rale, care pot fi diagnosticate corect doar de catre experti.

TRATAMENT
Ca si alte intinderi, si cele ale tendoanelor genunchiului se ndeca, in general, singure. Puteti sa va asteptati la recapatarea utilizarii depline a piciorului in cateva zile sau saptamani, in functie de conditia dumneavoastra fizica si de gradul traumatismului.
MEDICINA CONVENTIONALA
Procedeul recunoscut de recuperare in intinderile musculare consta din odihna, gheata, compresie si suprainaltare. { Sport, traumatisme.) Medicul va poate recomanda, de asemenea, un antalgic de tipul aspirinei sau ibuprofenului, care sunt si antiinflamatoare. Ca toate antalgicele, ele trebuie utilizate pentru ameliorarea disconfortului, nu in mascarea durerii pentru continuarea actitatii.
Compresele calde, aplicate cate 10 minute cu 10 minute de pauza, vor ajuta relaxarea muschilor dupa ce durerea ini|iala a cedat. Legarea coapsei cu un bandaj elastic va sustine muschiul lezat; puteti utiliza o carja pentru a descarca piciorul de greutate.


MEDICINA ALTERNATIVA

MANIPULARE FIZICA
Daca corpul este foarte stresat si muschii sunt contractati si rigizi, masajul administrat de un terapeut experimentat va ajuta relaxarea si toni-fierea muschilor. intr-un tratament tipic, terapeutul utilizeaza ulei cald pentru corp sau un gel racoritor, uneori urmat de ultrasunete pentru a stimula circulatia, inainte de relaxarea si manipularea muschilor afectati.
HOMEOPATIE
Arnica este remediul de prim ajutor al homeopatului in traumatismele muschilor. Ea poate fi luata oral si aplicata sub forma de prisnite pe regiunea dureroasa. Rhus toxicodendron si Ruta sunt, de asemenea, remedii pentru fortarile musculare.
ALIMENTATIE Sl DIETA
Surse naturale bune de tamina C, esentiala pentru constructia tesuturilor, sunt citricele si cartofii. Potasiul si calciul pentru oase se gasesc in banane, verzituri si produse lactate cu continut scazut de grasimi.
Pentru a ajuta, muschii sa functioneze in cele mai bune conditii, beti multa apa sau o bautura pentru sporti inainte si dupa fiecare sedinta de efort.

PREVENIRE
Cea mai buna cale de a eta intinderile musculare este pastrarea corpului in forma si etarea exagerarii in munca sau sport.


INTINDEREA TENDOANELOR GENUNCHILOR

1 Asezati-va pe podea, cu picioarele usor indoite din genunchi. Pastrand spatele cat se poate de drept, aplecati-va incet din solduri si intindeti mainile spre glezne cat mai mult, fara a forta intinderea. Ramaneti pe loc I5 secunde.

2 Fara sa va schimbati pozitia, intindeti mainile, incercand sa atingeti degetele picioarelor cu varfurile degetelor mainilor. Mentineti aceasta pozitie timp de 15 secunde, apoi relaxati-va incet si reveniti la pozitia de plecare. Odihniti-va pentru 10 secunde, apoi repetati exercitiul de 8-l0 ori.
Inainte de a incepe actitatea fizica sau sportul dumneavoastra favorit, mai ales pentru cei care solicita mult picioarele, dedicati cateva minute incalzirii. Muschii mari, cum sunt cei ai genunchiului, lucreaza optim daca ii intindeti gradat si ii lasati sa se relaxeze. O data intrat in actitate, nu va suprasolicitati muschii. Ei va vor anunta ca le ajunge si este nesabuit - chiar periculos - sa le fortati limitele. Cand actitatea s-a incheiat, intindeti-va muschii treptat pentru a eta intrarea lor in contractii (crampe), care pot fi la fel de dureroase ca si o intindere musculara - desi dureaza mult mai putin timp. Exercitiile de mai sus sunt recomandate in mod special pentru punerea in forma si intarirea muschilor tendoanelor genunchiului.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

La fel ca si la nivelul pleoapei, la nivelul corneei pot actiona o serie de factori traumatici (contuzii, plagi, corpi straini, arsuri fizice sau [...]
La fel ca si la nivelul pleoapei, la nivelul corneei pot actiona o serie de factori traumatici (contuzii, plagi, corpi straini, arsuri fizice sau [...]
Numarul mare al traumatismelor craniofaciale in conditiile vietii modeme include si leziunile oculare. Totusi, acestea nu sunt foarte frecvente [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile