eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Septicemia


Septicemia
SIMPTOME
In timpul resilirii dupa o interventie chirurgicala, dupa o infectie sau o plaga, o persoana poate dezlta septicemie sau soc septic. Simptomele sunt descrise mai jos.
a febra inalta si frisoane, respiratie superficiala, cefalee si greturi - toate acestea pot indica septicemia.
a frisoane severe, tensiune arteriala scazuta, pierderea poftei de mancare si, posibil, pierderea cunostintei sunt potentiale semne de soc septic.
a dungile rosii ce pleaca de la un furuncul pot reprezenta un semn de septicemie.

CHEMATI MEDICUL DACA:
a simptomele dumneaastra sugereaza o septicemie, aveti neie de asistenta medicala imediata, pentru a stopa diseminarea infectiei si a preveni socul septic.
a suferiti frisoane severe, o scadere semnificativa a tensiunii arteriale, iar pielea dumneaastra devine palida, rece si lipicioasa. Este probabil sa intrati in soc septic si aveti neie de asistenta medicala de urgenta.

Septicemia, sau "otravirea sangelui", este o infectie secundara grava, ce apare atunci cand bacteriile dintr-o regiune infectata a corpului dumneaastra invadeaza circulatia sanguina [ Infectiile). Daca bacteriile continua sa se multiplice fara a fi oprite de sistemul dumneaastra imun, riscati sa faceti soc septic, o situatie cu potential risc vital.
Septicemia apare cel mai frecvent la persoane ce tocmai au suferit o interventie chirurgicala sau un alt tratament invaziv, precum si la cei cu sistemul imun slabit de o suferinta acuta sau cronica. Atat septicemia, cat si socul septic necesita un tratament imediat, pentru oprirea elutiei infectiei si asigurarea unei vindecari depline.

CAUZE
Septicemia este aproape intotdeauna o complicatie a unei infectii si apare atunci cand bacteriile se desprind de localizarea primara a infectiei si patrund in torentul sanguin. Atat bacteriile ce proaca infectia, cat si endoloxinele eliberate de sistemul imun al organismului dumneaastra pentru a lupta cu aceste bacterii stanjenesc fluxul sanguin catre tesuturi. Acest lucru declanseaza febra si frisoane - simptomele caracteristice ale septicemiei acute. Daca situatia nu este adusa sub control de sistemul imun al organismului dumneaastra sau prin interventii.medicale, se instaleaza socul septic.
Chiar daca septicemia este de obicei rezultatul unor incizii chirurgicale, plagi sau arsuri infectate si alte tipuri de infectii pot elibera in sange suficiente bacterii pentru a genera o septicemie. Aceste afectiuni pot varia de la infectii ale trac-tului urinar sau pneumonie, pana la furuncule si abcese dentare sau probleme gingivale. Din nefericire, septicemia este in crestere in spitale: pe masura ce numarul pacientilor supusi interventiilor diagnostice si terapeutice invazive creste, bacteriile responsabile de septicemie isi dezlta permanent noi tulpini, care sunt imune la antibioticele conventionale.
In rare cazuri, septicemia apare in urma consumului de produse lactate nepasteurizate, inclusiv unele branzeturi moi, ce contin bacteria Listcria monocytogenes. Consumul de stridii crude sau alte fructe de mare, infectate cu bacteria Vibrio vulnificus, se poate solda cu o septicemie fatala pentru persoanele ce apartin unor grupuri cu risc crescut, precum cei cu boli hepatice, dezechilibre ale fierului si tulburari ale sistemului imun.

PROCEDEE DE TESTARE Sl DIAGNOSTIC
Daca medicul dumneaastra suspecteaza ca aveti o septicemie, r fi evaluate simptomele dumneaastra, iar sangele dumneaastra va fi analizat, pentru identificarea bacteriilor responsabile. Daca simptomele indica un soc septic, veti fi spitalizat, sangele dumneaastra va fi analizat in ceea ce priveste prezenta bacteriilor, nivelurile gazelor sanguine si alti indicatori si puteti avea neie de o electrocardiograma (ECC) pentru a controla neregularitatile batailor inimii.
TRATAMENT
Daca aveti septicemie sau soc septic, vindecarea completa necesita un tratament medical profesionist. Tratamentele alternative pot contribui la accelerarea vindecarii si la cresterea rezistentei organismului dumneaastra la infectiile bacteriene, in viitor.
MEDICINA CONVENTIONALA
O data identificate bacteriile ce au procat septicemia, medicul dumneaastra va va administra antibiotice pe cale orala sau intravenoasa pentru combaterea infectiei si poate dori sa efectueze drenajul si dezinfectia zonei infectate. Daca intrati in soc septic, veti avea neie de un tratament de urgenta si de antibiotice pe cale intravenoasa (peniciline, cefalosporine sau aminoglico-zide). Va fi probabil neie sa ramaneti in spital pana la vindecarea completa, pentru a putea fi supravegheate eventualele complicatii.
MEDICINA ALTERNATIVA
Chiar daca trebuie sa primiti un tratament medical imediat in caz de septicemie sau soc septic, terapiile alternative pot stimula vindecarea si intari sistemul imun, contribuind astfel la prevenirea recidivelor.
FITOTERAPIA
Pentru a stimula functia de distrugere a bacteriilor a leucocitelor dumneaastra lasati sa infuzeze 2 lingurite de echinaceea (Echinacea spp.) intr-o ceasca cu apa timp de 15 minute; beti cate o ceasca de trei ori pe zi si mancati usturoi {Allium sativum) pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale sau luati cate 3 capsule de usturoi de trei ori pe zi.


PRESOPUNCTURA

Apasarea in punctul Splina 10 va poate stimula sistemul imun. indoiti genunchiul si localizati punctul, la doua latimi de police de la punctul cel mai proeminent si in linie cu marginea interna a rotulei, pe proeminenta musculara. Apasati cu policele timp de un minut. Repetati la celalalt picior.
Pentru a contribui la combaterea infectiilor sanguine, apasati cu policele in punctul Splina 6, localizat la patru latimi de deget deasupra proeminentei interne a osului gleznei, aproape de marginea tibiei. Apasati bland cu policele timp de un minut, apoi treceti la celalalt picior. Nu folositi acest punct daca sunteti insarcinata.


PREVENIRE

a Daca faceti o infectie a gurii, mergeti la dentistul dumneaastra pentru tratament sau trimitere la un specialist. Pentru a accelera vindecarea unui abces dentar, aplicati o compresa calda, imbibata cu apa, mancati alimente moi, curatati-va dintii cu ata speciala si clatiti-va regulat cu apa calda sarata.
a Daca aveti un furuncul, aplicati pe el o compresa imbibata cu apa calda timp de 20-30 minute de 3-4 ori pe zi, pana cand sparge; acest lucru poate dura pana la o saptamana. Aplicati comprese timp de 3 zile sau pana cand furuncului este complet drenat de puroi. a Daca furunculul se suprainfecteaza sau daca de la el pleaca niste dungi rosii, consultati-va medicul. Un furuncul suprainfectat poate proca o septicemie, iar stoarcerea unui furuncul suprainfectat poate disemina infectia.


Galerie de imagini si poze medicale: septicemia


imagine cu septicemiaimagine cu septicemia imagini septicemiaimagini/poza septicemia


Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME a pirozis. a gaze, ragaituri. a presiune si/sau durere abdominala care poate iradia spre piept. a greata moderata. a vars [...]
SIMPTOME Oamenii nu recunosc adesea o problema legata de auz pana cand nu li se atrage atentia de catre o ruda sau un prieten. Simptomele pot fi: a [...]
SIMPTOME a crampe abdominale intense, care sunt mai puternice de obicei pe partea stanga. a greata. a febra. a constipatie, scaune sub [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile