eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Menstruatii abundente


O menstruatie abundenta (menoragie) este o sangerare menstruala care dureaza mai mult de opt zile, satureaza tampoanele sau compresele intr-o ora sau contine cheaguri mari de sange.

CAUZE
Menstruatiile abundente pot fi provocate de un dezechilibru hormonal, endometrioza, o infectie pelna (cititi Inflamatie, boala inflamatorie pel-nai, utilizarea unui sterilet sau proliferari uterine, cum sunt fibroamele (cititi Uter, probleme). Sangerarea excesiva poate semnala alte neregu-laritati ale ciclului: lipsa ovulatiei, nivelul scazut de progesteron sau un exces de prostaglandine. Ciclurile abundente pot determina anemie prin deficit de fier.


TRATAMENT

MEDICINA CONVENTIONALA
Tratamentul menoragiei poate cuprinde suplimente de fier si acid folie pentru tratamentul si prevenirea anemiei, analgezice antiprostaglandi-nice de tipul ibuprofenului si naproxenului si hormoni pentru a corecta orice dezechilibru al nivelurilor hormonale. Medicul poate sugera sa va reduceti nivelul actitatii fizice, pentru a vedea daca aceasta are vreun efect.
Danazolul, un hormon masculin, opreste temporar ciclul menstrual; efectele sale secundare includ simptome ale menopauzei cum sunt bu-feurile, precum si acnee, crestere in greutate si exces de par pe corp. Medicul poale prescrie alti hormoni, de exemplu progesteron si pilule anticonceptionale, pentru a echilibra hormonii dumneavoastra.
Procedeul chirurgical minor de dilatare si chiuretaj poate linisti menoragia; in aceasta operatie, medicul largeste orificiul colului, apoi utilizeaza un instrument asemanator unei linguri sau aspiratia moderata pentru a curata interiorul uterului. in unele cazuri, medicul va poale sugera o histerec-tomie - indepartarea uterului si, uneori, a altor organe reproducatoare. Cautati a doua opinie, inainte de a va decide sa faceti aceasta interventie chirurgicala.


MEDICINA ALTERNATIVA



PRESOPUNCTURA Sl ACUPUNCTURA

Ambele discipline utilizeaza tehnici care se bazeaza pe punctele splinei pentru a ajuta controlul sangerarii. Consultati un practician pentru punctele si tehnicile ce amelioreaza sangerarile menstruale excesive.


AROMOTERAPIE
<
/h3> Practicienii aromoterapiei sustin ca uleiurile de geranium, ienupar (Juniperus communis) si chiparos, masate pe abdomen, pot calma suferintele din menstruatiile abundente.


FITOTERAPIE

Ceaiurile din coada soricelului (Achillea miile-folium) pot ajuta controlul sangerarii. Puteti, de asemenea, beneficia de o tinctura facuta din parti egale de radacina etii {Senecio aureus), traista-cio-banului {Capsella bursa-pastoris) si sovarf (Gera-nium maculatum); luati de doua ori pe zi in doze de 5 ml.

CE PUTETI FACE ACASA
a Luati calciu si magneziu suplimentare pentru a opri crampele musculaturii uterine si a micsora fluxul.
a Faceti o baie calda, relaxanta.
a Luati analgezice antiprostaglandinice, de exemplu ibuprofen sau naproxen.
a Beti ceaiuri de te continand coada soricelului pentru a ajuta controlul sangerarii.
a Aplicati o punga cu ulei de ricin pe abdomen pentru a relaxa muschii si a micsora fluxul.


PREVENIRE

Mentineti-va la o greutate normala, ceea ce ajuta prevenirea excesului de grasime si estrogeni din corp. Femeile cu greutate excesiva tind sa aiba perioade menstruale anormale, poate datorita unei cresteri a celulelor secretoare de estrogeni.
Luati mullitamine, suplimente minerale continand tamina A, B complex, C si E, precum si calciu si fier.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME Majoritatea intepaturilor de insecta produc doar iritatie minora si simptome cum ar fi: a tumefiere la locul intepaturii a mancarimi [...]
SIMPTOME a un procent al grasimii din organisme mai mare de 30 % pentru femei si 25 % pentru barbati; (puteti apela la un medic pentru a va masura [...]
SIMTOME Hipertiroidia: a scaderea in greutate in ciuda apetitului crescut. a cresterea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale si nervozita [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile