eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Herpesul genital


Herpesul genital
SIMPTOME
a amorteli, intepaturi sau arsuri ale organelor genitale.
a senzatie de arsura la urinare sau in timpul actului sexual.


a urinare dureroasa sau nevoie frecventa de urinare.

a vezicule cu lichid transparent in zona genitala.


a simptome asemanatoare gripei.



CHEMATI MEDICUL DACA:

a aveti oricare dintre simptomele enumerate mai sus; afectiunea dumneavoastra trebuie eluata si diagnosticata corect.
Herpesul este cea mai frecventa boala virala cu transmitere sexuala din Statele Unite, afectand peste 20 de milioane de oameni. Boala este foarte contagioasa si, in acelasi timp, incurabila, dar nu fatala si puteti inta sa traiti cu ea.
De obicei, herpesul se transmite numai daca persoana infectata trece printr-un episod cu vezicule. Totusi, transmiterea are loc uneori chiar daca persoanele nu prezinta simptome; poate fi, de asemenea, transmis prin sex oral daca un partener are leziuni de herpes in gura sau pe organele sexuale.

Primul episod este, de obicei, cel mai intins si mai dureros, putand dura intre cinci zile si trei saptamani. Pana la 30% dintre cei care au un episod nu vor mai avea niciodata altul. Multi oameni au semne precursoare cu cate ore inaintea aparitiei de vezicule: durere extinsa pe fese sau spre genunchi si/sau mancarimi in zona genitala.

CAUZE
Herpesul genital este provocat de un virus care indeaza organismul prin mici fisuri din piele. Dupa disparitia simptomelor, virusul se proa in centrii nervosi profunzi de la baza maduvei spinarii, langa fese. Cand este reactit, virusul se deplaseaza de-a lungul nervilor, ducand la un nou episod.
Cei cu boli cronice sau aflati sub stres intens par sa aiba cele mai multe atacuri, dar multe tipuri de stimuli sau stres pot reacti virusul, inclusiv arsura solara, actul sexual si menstruatia. Episoadele pot aparea si ca raspuns la anumite alimente sau medicamente.

TRATAMENT
Herpesul nu se poate vindeca, dar exista mijloace pentru a micsora disconfortul si a accelera cicatrizarea.


MEDICINA CONVENTIONALA

Medicul poate prescrie aciclovir, fie sub forma de comprimate cu administrare pe gura, fie aplicat sub forma de crema. Medicamentul poate impiedica recidivele sau le rareste in pana la 90% din cazuri. Dar daca sunteti insarcinata, medicul recomanda o alta medicatie, deoarece aciclovirul poate dauna fatului. Analgezicele de tipul aspirinei pot reduce durerea, iar agentii de uscare, de exemplu lotiunea cu calamina, pot ajuta la inchiderea leziunilor.


MEDICINA ALTERNATIVA

Exista mai multe lucruri pe care le puteti face singur pentru a ameliora simptomele herpesului si a impiedica reaparitia lor. De exemplu, intrucat episoadele de herpes sunt deseori provocate de stres, boala raspunde bine la tehnicile de relaxare. Modificari ale alimentatiei si suplimentele cu vitamine pot, de asemenea, fi de folos.


PRESOPUNCTURA

Se considera ca masajul de tip presopunctura scade oboseala si tensiunea care pot declansa herpesul. Apasati punctul cel mai inalt al muschiului umarului, la mijocul distantei dintre marginea externa a umarului si coloana vertebrala. Repetati de mai multe ori pe zi.


PLANTE CHINEZESTI

Un practicant al medicinei chinezesti prescrie o formula adaptata nevoilor dumneavoastra. Ea poate cuprinde te cum ar fi gentiana {Cen-tiana scabra) si angelica [Angelica sinensis).


FITOTERAPIE

Se crede ca echinaceea (Echinacea spp.) si usturoiul [Allium sativum) fortifica sistemul de aparare al organismului impotri infectiilor virale. Cercetarile sugereaza, de asemenea, ca acidul gli-cirizic, un constituent al lemnului dulce {Cly-cyrrhizaglabra), inactiveaza virusul herpetic. Beti infuzii vegetale sau luati capsule, dupa indicatia medicului sau fitoterapeutului in te.


HOMEOPATIE

Un homeopat prescrie o combinatie specifica de remedii, care poate cuprinde Rhus toxico-dendron, Sepia, Natrum muriaticum, Hepar sul-phuris si Thuja occidentalis.


MEDICINA PSIHOSOMATICA

Prin reducerea stresului puteti impiedica recidivele sau puteti reduce gravitatea acestora. . 19 pentru descrierea diferitelor tehnici care pot micsora stresul, de exemplu meditatia.


ALIMENTATIE Sl DIETA

Virusul herpetic are nevoie de aminoacidul arginina pentru a prolifera; dimpotri, aminoacidul lizina ii impiedica inflorirea. Evitati alimentele bogate in arginina, cum sunt arahidele, nucile si ciocolata. Alimente bogate in lizina sunt carnea de vita, miel, peste, laptele si branza. Puteti lua si 500 mg de lizina pe zi, sub forma de comprimate, pentru a impiedica noi episoade; de indata ce remarcatj simptomele, luati 1 000 mg la fiecare patru ore. in plus, vitamina E poate micsora durerea si accelereaza vindecarea leziunilor.

CE PUTETI FACE ACASA
a Aplicati suc diluat de lamaie, vitamina E sau ulei de arbore de ceai {Melaleuca spp.) pentru a usca leziunile.
a Aplicati gheata, cate 10 minute, cu 5 minute pauza, pentru a calma durerea.
a Utilizati unguente cu sulfat de zinc pentru a vindeca leziunile.
a Calmati leziunile prin comprese cu bicarbonat alimentar.
a Adaugati 3 lingurite de sare intr-o baie calda; dupa baia calda faceti o baie rece. Stati circa 15 minute in fiecare.


PREVENIRE

Daca un partener infectat are un episod de herpes, se contraindica contactul sexual, chiar si cu prezertiv. Daca persoana infectata nu are simptome, utilizati totusi un prezertiv; persoana poate fi contagioasa. Nu practicati sex oral daca unul dintre dumneavoastra are o leziune de herpes oral.

Daca sunteti gravida si aveti herpes genital, urmati cu atentie recomandarile medicului. Daca nasteti copilul in timpul unui episod de herpes genital, puteti transmite boala copilului. in aceste cazuri medicul poate recomanda nasterea prin cezariana.




Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

Herpesul este o dermatoza caracterizata printr-o eruptie acuta de vezicule grupate in buchet, provocata de un virus. Prima inoculare o constitu [...]
Herpesul este o dermatoza caracterizata printr-o eruptie acuta de vezicule grupate in buchet, provocata de un virus. Prima inoculare o constitu [...]
Este o afectiune virala a pielii. Locul de electie este in jurul orificiului bucal sau in regiunea genitala. Se formeaza mici basicute cu l [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile