eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Gripa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » gripa

Polipii nazali


Polipii nazali
Aici este vorba despre excrescente (getatii) ale mucoasei, care pot afecta nu numai nasul, ci si alte mucoase ale corpului. Asemenea excrescente apar foarte frecnt ca o consecinta a infectiilor cronice din copilarie.
Pentru o mai buna intelegere a acestei problematici, trebuie sa explicam termenul "limfatism". care reprezinta cauza acestei imbolnaviri.
Fiecare om trece in viata printr-o perioada marcata de dezvoltarea si definitivarea sistemului sau limfatic. in aceasta faza. se produce o evidenta marire de volum a amig-dalelor. a ganglionilor limfatici si a mucoaselor nazo-larin-giene.
Limfatismul apare aproape intotdeauna in anii de crestere si de dezvoltare a organismului, practic intre primul si al douazecilea an de viata. El se exteriorizeaza prin frecnte inflamatii amigdaliene, mariri de volum ale ganglionilor si "hipertrofii mucoase", care sunt de fapt cresteri de volum si ingrosari ale mucoaselor. Tot mai adesea, in legatura cu acest fenomen, se pune intrebarea: "indepartam amigdalcle sau nu?" De ce? Deoarece, in mod ciclic, mai ales in lunile de primavara si de toamna, apar amigdalite. Sugarii si copin mici nu pot respira pe nas, stau permanent cu gura deschisa, ceea ce duce la o hipersecretie de saliva pe care ei o inghit.Intrucat trebuie sa manifestam o atentie deosebita fata de copin mici, nu pregetati, ori de cate ori ati indoieli, sa consultati un medic pediatru. in acest sens, am inclus in aceasta sectiune o seric de masuri de autoajutor. care sa va fie de folos in parcurgerea unei perioade mai dificile. Problema se rezolva insa, de obicei, mai devreme sau mai tarziu, de la sine: amigdalele se micsoreaza, la fel si ganglionii limfatici, iar mucoasele revin la dimensiuni normale.
Un ajutor deosebit in acest sens il constituie asanarea florei intestinale dupa principiul "dirijarii simbiotice" ( modulul 11. 6). Intestinul, ca organ cu functie importanta in sistemul limfatic, joaca un rol-cheie in aceasta problema.
Formarea polipilor nazali este deci. intr-o anumita masura, o manifestare secundara a limfatismului. Ea se bazeaza pe o amplificare a celulelor mucoase, determinata de stimularea permanenta a procesului de crestere. Polipii nazali trebuie intotdeauna indepartati operator, fiindca impiedica respiratia pe nas si. prin aceasta, "ntilatia" la nilul orificiilor nazale.



Alte materiale medicale despre: gripa

Printre urmarile unei gripe severe se numara rareori, dar cu atat mai inspaimantatoare, anumite suferinte ale nervilor Virusul gripal se localizeaza i [...]
in primul rand, am stabilit ca gripa nu este inofensiva! Desi adesea se afirma contrariul, chiar daca suferiti 'numai\" de gripa, va aflati intr-un po [...]
Ce trebuie sa manance bolnavul de gripa? Are voie sa manance ceva? Am mai vorbit deja in capitolul II/l despre alimentatia bogata in clemente vitale, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre gripa

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile