eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Gripa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » gripa

Inflamarea sinusurilor


Consecinta unui guturai este mereu aceeasi: trebuie impiedicata obligatoriu migrarea inflamatici mucoase la sinusuri si la urechea mijlocie!
Sinusurile frontale, maxilare si nazale sunt asa-numite spatii de rezerva, care. pe de o parte, permit realizarea unui echilibru de presiune in situatii ce prezinta diferente externe de presiune atmosferica (de exemplu, la presiune puternica datorata unei schimbari bruste de front atmosferic, sau in avion, la decolare si aterizare). Pe de alta parte, din cauza imbracamintii lor mucoase, sunt in stare sa exercite un anumit proces de curatare a sistemului limfatic cranian.
Mucoasele sinusurilor secreta lichid limfatic, mucus si puroi. in conditiile in care posibilitatile de drenaj suni foarte limitate. Ceea ce inseamna ca umplerea lichidiana a acestor mici incaperi duce la urmatoarele simptome:


a senzatie de presiune;

a dureri surde de cap si de urechi;


a curgerea continua a nasului si a ochilor ctc.

Inflamarea sinusurilor poate fi, asadar, consecinta unui guturai viral incomplet vindecat, ce se complica prin infectia secundara cu bacterii generatoare de puroi. Mai exista un pericol, foarte rar intalnit, ca puroiul sa patrunda prin peretele osos al sinusurilor si sa provoace o meningita sau un abces meningial.
Acestea pot fi impiedicate printr-o serie de masuri terapeutice, la care recurgeti insa numai dupa ce ati consultat medicul:
a Un tratament scurt, dar in doza mare, cu antibiotice.
a Suplimentar, masurile amintite mai devreme impotriva guturaiului, si anume spalatura nazala si inhalatia.
a in cazuri disperate, se poate recurge la o masura pe care am preluat-o de la indienii Americii de Sud si Centrale. Luffa purgans: este vorba de o metoda de curatare radicala a sinusurilor, care trebuie oricum incercata inaintea unei operatii. Ne folosim in acest sens de un extract dintr-un burete de copac, ce are un efect deosebit de iritant asupra mucoasei nazale.
Practic, se procedeaza astfel: se inmoaie de seara un buretel de copac intr-o ceasca (de cafea) cu apa: dimineata, se fierbe un minut si se lasa sa se raceasca. Se ia putin cu o pipeta din lichidul galbui rezultat si se picura in ambele nari. Persoana care trebuie tratata sade pe un fotoliu, aplecata mult, cu picioarele departate, astfel ca partea din fata a cailor nazale sa permita curgerea lichidului in sus. Acest lucru este deosebit de important, deoarece nimic din lichidul iritant nu trebuie sa ajunga in laringe. unde ar provoca arsuri deosebit de neplacute. Apoi. va ridicati si suflati puternic pe nari. pentru a elimina fluidul. Dupa vreo cincisprezece minute, repetati intreaga procedura. in cazul in care, de-a lungul zilei, nu observati o insemnata cantitate de secretie nazala, repetati procedura pentru a treia oara, in dimineata urmatoare. Buretelul Luffa se gaseste in farmacii si este una dintre metodele de curatare cele mai profunde, eficiente si de lunga durata a nasului si a sinusurilor. Trebuie sa fiti insa pregatiti pentru o "invaliditate" de cateva zile. deoarece, procedand corect, declansati un guturai foarte abundent si suparator. Va poate consola numai batranul proverb: ..Scopul scuza mijloacele!"
a Mai exista o metoda deosebit de eficienta de stimulare a autocuratarii nasului si a sinusurilor: terapia reflexo-zo-nala-nazala dupa Roder. Dupa cum am aratat mai devreme, pe scurt, exista o legatura nervoasa directa intre mucoasa nazala, trunchiul cerebral si. respectiv, asa-numitul creier intermediar, care este centrul de coordonare a activitatii hormonale si vegetative. in principiu, e posibila influentarea functiilor hormonale si a celor vegetative (ce activeaza inconstient) prin excitarea zonelor de mucoasa respective.
Pentru aceasta avem nevoie de o sonda subtire de metal, mai aspra la un capat, de putina vata si de ulei de menta diluat. infasurati vata in jurul portiunii aspre a sondei metalice, in strat atat de subtire. incat sa poata patrunde in caile nazale inguste: umeziti vata cu cateva picaturi de ulei (utilizati cel mai bine "uleiul japonez") si dirijati sonda metalica oblic intr-una dintre nari, pana ce se loveste de acoperisul nazal. La inceput, procedura este total dezagreabila, insa declanseaza reactii ce va vor determina sa reveniti intotdeauna la aceasta metoda. Terapia reflexo-zonala-nazala are, pe langa suferintele proprii ale mucoasei nazale, efecte pozitive asupra migrenelor, suferintelor menstruale, pierderii simtului mirosului, tulburarilor de concentratie etc.
a Drenajul limfatic: si aceasta metoda speciala de masaj (se va face numai de catre specialist!) va poate elibera de o neplacuta sinuzita cronica. Dupa o schema anume, se trag linii usoare, superficiale, de-a lungul traiectelor limfatice ale capului si ale gatului, si astfel curentul circulator limfatic este condus spre centru. Drenajul limfatic dupa dr. Emil ddcr este o metoda mai blanda decat terapia reflexo-zonala-nazala. Ambele metode sunt insa la fel de eficiente.



Alte materiale medicale despre: gripa

inca din cele mai vechi timpuri, anterior descoperirii homeopatiei, s-a incercat indepartarea gripei prin mijloace naturale, acceptata de medicii natu [...]
Dupa cum am aratat mai devreme, virusul gripal are proprietatea de a-si schimba rapid structura de suprafata (numita 'structura antigenica\"). Virusul [...]
Printre urmarile unei gripe severe se numara rareori, dar cu atat mai inspaimantatoare, anumite suferinte ale nervilor Virusul gripal se localizeaza i [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre gripa

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile