eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Cancerul

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » cancerul

Adenita acuta


Boala consta in inflamarea ganglionilor limfatici. Ea poate fi virala (mononucleoza infectioasa), parazitara (toxoplasmoza), adenita supurata cu aparitia de adenoflegmoane sau tuberculoasa. Localizarea ei apare de obicei sub-maxilar, inghinal, mediastinal sau abdominal.
Adenita acuta nesupurata se poate vindeca fara urmari si este necesar ca, pe langa tratamentul recomandat, sa se urmeze si un tratament naturist. Pentru adenita supurata se face tratamentul de la abces.


Tratament extern

Varza

se vor pune cataplasme cu foi de rza sau cu diferite unguente. Acestea se vor tine in functie de toleranta locala si individuala. Cu cat se vor tine mai mult, cu atat fi mai bine.
Tot extern se mai pot aplica si cataplasme cu coada calului, anin negru, cartof, ceapa, in, musetel, care, de asemenea, se vor tine in functie de toleranta. Se folosesc tele de la ceai, puse in panza sau pansament si aplicate local pentru decongestionare si vindecare mai rapida. Se aplica la o temperatura cat mai mare. and grija insa sa nu arda.
Tataneasa

in cazul in care exista dureri, se pune local cataplasma din radacina de tataneasa. Se fierb 2 linguri la 250 ml apa timp de 10 minute, apoi se pune pe o bucata de panza radacina si se aplica pe locul afectat calda. Se mai poate folosi insa si coaja de stejar sau salcie.
Local, se mai poate unge cu diferite creme din te medicinale, care sunt gata preparate la orice farmacie naturista.
In cazul in care se doreste prepararea cremelor in casa, se putea face cu unt fiert, din care s-au inlaturat spuma si depunerile, apoi se pune ta maruntita cu rasnita de cafea si transformata in faina sau macinata foarte fin. La 200 g de unt (sau untura de porc nesarata) se pot pune 50 g de ta macinata. Se pun toate intr-un s pe baie de apa (bain-marie) si se fierb timp de 3 ore. Se pot strecura sau nu, dupa dorinta. Crema obtinuta se pune apoi in cutiute mai mici la rece. Se unge in strat subtire local, fara sa se frece, ci cu miscari blande, pentru ca altfel se poate intinde afectiunea in intreg organismul.

Tratament intern
Se pot face tratamente cu urmatoarele te medicinale: arnica, brad, brustur, buberic, busuioc, ceapa, carpen, echinaceea. flori de fan, galbenele, hrean, iedera, in, morcov, mustar, nuc, orz, oz, patlagina, praz, salcie, salvie, sfecla de zahar, tataneasa, troscot, urechelnita, rza. Din acestea se pot consuma 2-3 cani de ceai pe zi.
Pentru calmarea durerilor, se poate folosi ceai din troscot, care contine, la fel ca si salcia, aspirina naturala. Se pot da 2-3 cani de ceai fara sa produca modificari sau efecte nedorite in organism.



Alte materiale medicale despre: cancerul

Definitie si precizare de termeni. Bronsiolita este o boala acuta respiratorie de origine virala caracteristica sugarului mai mic de 6 luni, ma [...]
Inflamare acuta a bronhiilor, de origine infectioasa, insotita de o tuse care poate fi, in unele cazuri, expectoranta. In general, ea este in [...]
Inflamatie acuta a vezicii biliare, cauzata de obicei de obstructia canalului cistic de catre un calcul incastrat. ETIOLOGIE 90% calculoasa; 1 [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre cancerul

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile