Cancer de obicei al unei glande, care are o elutie mai lenta decat alte forme de cancer. Se intalneste la: stomac, glanda mamara,
intestinul gros, rect, mucoasa uterina, bronhii, piele etc.
Se recomanda un
regim alimentar fara grasimi animale, zahar,
sucuri din comert, alimente conservate chimic. Se r consuma
sucuri naturale din fructe si legume, multa miere, ceaiuri, calciu sub orice forma, catina, coacaze, zilnic. La fel de indicat este si consumul de
nuci si alune.
Se poate urma tratamentul de la Boala Hodkin.
Tratament intern
Naprasnic se recomanda sub forma de praf: 3-4 lingurite care se pun sub limba pentru 5 minute, apoi se inghit cu apa. Se poate face o
ulei de floarea soarelui" class="text">cura de lunga durata. Germaniul din naprasnic ajuta la distrugerea celulelor canceroase.
Usturoi,
ceapa se va consuma mult
usturoi si ceapa, care farizeaza oxigenarea celulelor organismului.
Ienupar se poate face o cura de boabe de ienupar. Se r lua in prima zi 4 boabe care se r zdrobi in gura. In ziua a doua se iau 5 si se creste cu cate o boaba pe zi, pana se va ajunge la 15 boabe, dupa care se va scadea zilnic cate o boaba.
La 30 de zile de tratament cu orice ta este bine sa se schimbe ta respectiva si sa se faca o pauza de 7 zile, timp in care se va face tratament cu alta ta.
Tinctura de propolis se administreaza in cazul in care nu exista alergii. Se r pune cate 2 picaturi de
tinctura pentru fiecare 5 kg corp pe un miez de paine. Se mesteca bine in gura, apoi se inghit. Se iau de 3 ori pe zi. Este un antibiotic natural, care se poate administra pana la trecerea afectiunii.
Tratament extern
Patlagina se pot pune
cataplasme cu frunze de patlagina unse cu ulei. Sau cu radacina de brusture, macinata cu rasnita de cafea. Se fierbe cu putina apa, apoi se amesteca cu faina.
formand o coca ce se aplica pe o panza. Se pun cataplasme calde, de 2 ori pe zi.
Varza se aplica frunze de
varza strivite, preferabil calde. Se incalzesc in putina apa, apoi se aplica. Se tin in functie de toleranta locala.
Tataneasa se fierbe radacina de tataneasa timp de 5-l0 minute, apoi se pune pe o bucata de pansament. Se aplica sub forma de cataplasma. Se tine in functie de toleranta individuala, intre 2-4 ore. Se va avea grija ca din cand in cand sa se umezeasca cu lichidul in care a fost fiarta radacina, dar aplicat cald. Este foarte important sa nu se lase sa se usuce.
Argila Se poate face o pasta mai groasa cu argila, umezita cu ulei de in, care se aplica extern, pe o panza. Se pune cat mai calda si se lasa pana la racire.
Se recomanda si cataplasme cu
branza dulce de vaci, care se r tine 3-6 ore, in functie de toleranta.
In toate cazurile se r face spalaturi
nazale cu apa si sare. Se fierbe 1 lingurita de sare la 1 litru de apa. Se lasa apoi sa ajunga la temperatura corpului si se va trage pe o nara aceasta apa (cealalta nara este astupata), pana ajunge in gura, de unde se elimina. Se repeta apoi cu cealalta nara. Se face cate o spalatura atat seara, cat si dimineata.
Se poate face, de asemenea,
gargara cu ceai de patlagina,
podbal (Tusilago farfara),
nalba mare (Althea officinalis), de 2 ori pe zi. La aceste ceaiuri, se poate adauga si putina sare.
In cazul ganglionilor mari, bine delimitati, care nu se retrag dupa acest tratament, r trebui extrasi chirurgical.