eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli de colon, rect, anus

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli de colon, rect, anus

Fistula rectovezicala


Este comunicarea anormala intre lumenul rectal si ca urinara (. 63). Poate avea origine traumatica, chirurgicaia (dupa explorari endoscopice cale, prostatec-tomie pentru cancer, electrocoagulare sau litotritie), neoplazica (cancer rectal, cind fistula se constituie datorita necrozei tesutului tumoral prin radioterapia de contact sau radioterapia conventionala). Fistula poate avea un traiect intermediar sau poate fi directa. In raport cu ca se afla de obicei la baza ei (trigon). Semnul clinic principal al acestei complicatii este fecaluria cu fenomene de cistita rebela concomitenta. In acelasi timp, prezenta urinei in intestin produce senzatia de umplere a ampulei rectale, tenesme si diaree.


Tratamentul fistulei este exclusiv chirurgical si consta in eliberarea celor doua organe aflate in contact, cu excizia celor doua ori-ficii fistuloase pina in perete sanatos si, apoi, refacerea separata a peretelui fiecarui organ. in cazul fistulelor rectale inalte se utilizeaza calea transcala. in cele joase, cel mai bun abord este pe cale perineala. La sfirsit, se lasa o sonda cala "a demeure" pentru trei-patru saptamini, timp necesar vindecarii plagii cale.
Toate aceste procedee se folosesc pentru fistulele traumatice sau inflamatorii. Cele neoplazice nu pot beneficia de un tratament curativ. Pentru confortul bolnavului, in mod paleativ se poate recurge la derivarea inalta a materiilor fecale prin anus iliac sting definiti asociata cu ureterostomie cutanata.




Alte materiale medicale despre: Boli de colon, rect, anus

Apare, de obicei, dupa o necroza pancreatica operata prin foraj sau drenaj glandular, dupa drenaj extern in pseudochiste pancreatice ce comunica cu si [...]
Este consecinta unui abces perianal deschis spontan (mai ales) sau terapeutic. Dupa traiect se disting fistule anale simple si complexe cu varietatil [...]
Interventie cu pretentie la radicalitate oncologica si cu caracter conservator prin care se extirpa larg rectul. Rezectia conserva in intregime sau pa [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli de colon, rect, anus

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile