SPASMELE LARINGELUI.
La copil.
Profilaxie: tratarea diatezei limfatice, rahitismului, discrimiilor si al viciilor de metabolism (spasmofilie). De asemenea se vor trata adenopatiile peritraheobronsice si hipertrofia timusului. Se vor indica suprimarea vegetatiilor adenoide si exercitii de gimnastica respiratorie nazala.
Aici trebuie amintit ca se poate la 1 litru de apa sa se puna 1 lingurita de sare, apoi se fierbe. Se lasa apoi sa ajunga la temperatura corporala si se va invata copilul sa-si spele nasul. Se va trage apa din causul palmei pe o nara in timp ce cealalta nara este astupata cu degetul. Se face alternativ cu ambele nari. O data cu una apoi cu cealalta. La o buna spalatura trebuie folosit 1 litru de apa.
Se face zilnic cu atentie ca dupa spalatura sa nu se iasa afara cu narile umede.
Cura de mere si altitudine este bine venita in toate cazurile. Viata in aer liber cat mai mult. Se vor evita discutiile cu copilul pe tema bolii lui.
Tratament curativ: in afara crizelor se vor indica masurile de mai sus. Se va da cat mai mult calciu natural. Coji de oua fierte apoi macinate cu rasnita de cafea. Se pune peste ele suc de lamaie si se va da cate o lingurita de 2 ori pe zi inainte de mese cu 30 minute.
-Apa de pe var. se stinge 500 g de var cu 2 litri de apa. Se lasa sa se decanteze pentru 3 zile apoi se va lua apa de la suprafata. Se va da cate o lingurita de 3 ori pe zi diluata cu suc apa sau chiar in mancare.
-Oase de vita macinate dupa ce au fost bine fierte. Se poate da cate o lingurita de 2 ori pe zi.
Expunerea la soare este foarte bine venita pentru ca fara soare nu se asimileaza vitamina D.
In cazul inflamatiilor se va face tratament cu tinctura de propolis, nalba, etc. In timpul accesului copilul va fi tinut in pozitie sezand. Se va evita atmosfera de panica si agitatie, care poate mari suferinta copilului. Daca copilul intelege, i se vor da asigurari linistitoare. I se va cere sa respire cu gura deschisa. In cazurile rare in care copilul isi pierde cunostinta se va face respiratie artificiala.
Daca apare o dispnee mai lunga de 2-3 minute se va cauta sa se interneze copilul pentru a se stabili atat diagnosticul cat si tratamentul.
La adult.
Tratament general: pentru cazurile cu etiologie neurologica sau neuro-hormonale: isterie, tabes, coree, saturnism, hipocalcemie, etc se va face tratamentul afectiunii respective.
Tratament local: implica corectarea inflamatiilor si iritatiilor locale. Spasmul care survine noaptea este de obicei produs de patrunderea secretiilor din buco-faringe in laringe.
In lipsa altor posibilitati se va recomanda bolnavului sa doarma cu gura usor deschisa si aplecata in jos, pentru a favoriza scurgerea salivei din gura.
In celelalte cazuri se va indica tratamentul medicamentos sau chiar chirurgical.
Mai frecvente decit esofagitele sau stenozele esofagiene par sa fie, mai ales la virstniei, spasmele esofagiene. Spasmele esofagiene constau dintr-o c [...] |
Aspirina are un efect bun; se pot lua 2 tablete pe zi, dupa mese, daca greutatea este sub 75 kg, sau 3 tablete, daca greutatea este mai mare, timp [...] |
Mai frecvente decit esofagitele sau stenozele esofagiene par sa fie, mai ales la virstniei, spasmele esofagiene. Spasmele esofagiene constau dintr-o c [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact