eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Sciatica


SCIATICA


I se mai spune si nevralgie sciatica, deoarece boala prinde nervul sciatic de obicei de o singura parte. Acest nerv este responsabil de sensibilitatea si miscarea piciorului respectiv.


Bolnavul se ge de dureri de picior, care pleaca de la fese si iradiaza de-a lungul membrului inferior pana la talpa. Durerea se accentueaza la mers, la aplecare si dupa eforturi fizice. Cauzele sciaticii pot fi provocate de miscarile bruste care pot leza discurile intra-vertebrale. Ca urmare se produc compresiuni mecanice pe radacina nervilor sciatici.


Mai pot fi fracturile invinuite, infectiile sau chiar tumorile in aceasta zona.

Repaus pe pat tare (nu cu arcuri) in forma acuta iar in cea cronica ore de odihna in cursul zilei, caldura locala, regim cu sucuri de legume, evitarea muncii in umezeala, curenti de aer.

Trebuie incercat sa se gaseasca cauza acestei afectiuni si sa se trateze in functie de aceasta. Se trateaza de asemenea nevrita; in lues, diabet (sciatica bilaterala), intoxicatii cu plumb sau mercur, nevrita alcoolica, anemie pernicioasa se va trata boala care produce afectiunea aceasta.

In formele acute Lombalgia. Se va exclude de asemenea hernia de disc care este cea mai frecventa dar poate fi si tumori, anexite, fibrom uterin, sarcina, procese tumorale ale coloanei vertebrale sau medulare. La toate acestea se va face tratamentul afectiunii respective.

Mentionam baile care se pot face cu coada calului, piciorul cocosului, rostopasca, etc. Sau se pot face cataplasme cu acestea sau la acestea se mai adauga menta, varza, cimbru cu care se pot face cataplasme calde.

In formele prelungit si grave unde toate tratamentele au dat gres se va vedea daca nu este vorba despre o hernie discala (se face tratamentul acestei afectiuni in acest caz). In cazurile care nu cedeaza cu aceste tratamente se va recurge la tratamentele chirurgicale.






Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

HEMIPLEGIA INFANTILA Se va trata afectiunea neurologica care a produs aceasta afectiune: encefalopatia infantila, traumatism, etc. Ed [...]
Hemoragia subarahnoidiana 50% - 70% din HSA sunt rezultatul ruperii anevrismelor intracraniene. Alte cauze de HSA includ : sangerare s [...]
HSA perimezencefalica non-anevrismala HSA perimezencefalica se asociaza cu o probabilitate extrem de mica de gasire a unui anevrism. Clinic s [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile