|
|
MIGRENA
Tratament: se regleaza disfunctiile endocrine (paratiroidiene, tiroidiene, ovariene), disfunctiile digestive (in special colecistul) si se corecteaza eventualele fenomene de insuficienta hepatica.
Cand se presupune existenta unui mecanism alergic se va face tratamentul si al alergiei.
Se pot folosi in tratament unul sau mai multe din urmatoarele te medicinale: angelica, anghinare, banuti, busuioc de camp, ceapa, cimbrisor, ciubotica cucului, coacaz negru, cretisoara, deditei, fenicul, Ginko-Biloba, grau, hrean, iarba mare, iasomie de padure, lacrimioara, lamai, levantica, lichen de Islanda, lichen de prun, limba mielului, maces, maghiran, menta, negrilica, paducel, ridiche neagra, roinita, rozmarin, ruscuta de primavara, salcam, salcie, saschiu mic, schinduf, scorus, scorus de munte, sfecla rosie, sunatoare, tei, urzica, valeriana, vasc, verbina.
Se va incerca cu una sau mai multe te pentru ca fiecare organism este diferit de altul si nu se poate da un tratament identic la doi bolnavi cu aceleasi simptome.
Baia de picioare este foarte eficienta. Pentru acest lucru puneti in vasul respectiv o mana de sare grunjoasa. Este suficient sa stati timp de 10 minute in cele mai multe cazuri.
Ceai de ciubotica cucului de exemplu in combinatie cu: roinita, rozmarin sau flori de tei este foarte eficient de asemenea.
Dintre alimentele care ajuta la calmarea durerii sunt si: andive, cicoare, fasole verde, grepfrut, lamai, macris, morcovi, napi, papadie, patrunjel, portocale, praz, ridichi, salata verde, varza.
De asemenea se indica apele minerale alcaline.
Mari generatoare de migrene sunt socotite: carnea de porc si vanat, afumaturile, crustacee, condimentele, conservele, alcoolul si fumatul.
Se va inlatura pe cat posibil stresul si se va practica o viata sanatoasa in care se petrece mai mult timp in aer liber.
Se poate de asemenea consuma o ceasca de cafea tare in timpul crizelor pentru ca aceasta contine cafeina care ajuta la calmarea durerii, la fel un pahar de cola.
In crize puteti sa recurgeti la o metoda radicala. Se pune intr-o punga putina gheata si se aplica pe mijlocul capului. Se tine pana la trecerea durerii.
De asemenea se mai poate masa spatele si ceafa chiar eventual cu apa rece, mai ales atunci cand ati stat mai mult la birou sau ati avut o activitate mai intensa intelectuala.
La migrena din cauze ginecologice se indica mai ales folosirea salviei impreuna cu una dintre tele de mai sus in combinatie.
La migrena nervoasa cea mai utila este folosirea roinitei, paducel si levantica. Se pun in cantitate egala amestec 1-2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere 15 minute apoi se strecoara.
Se poate bea din acest ceai si seara preventiv si pentru a avea un somn odihnitor.
Se poate pune comprese pe frunte cu: frunze de varza, hrean, infuzie de menta, gheata, etc.
Migrena menstruala se va face tratamentul descris la: dismenoree- : Bolile femeilor tratate naturist.
S-ar putea ca un simplu suc de salata verde sa rezolve unele cazuri. Pentru aceasta se va face un suc de salata cu ajutorul storcatorului de fructe. Se consuma 200 ml suc de 2 ori pe zi o perioada de 2 saptamani timp in care de regula aceasta afectiune trece in foarte multe cazuri. Se va mai folosi apoi la nevoie. In cazul in care simtiti ca apare migrena se va lua la primele semne un pahar de 200 ml de suc de salata preventiv.
Se pot face de asemenea inhalatii cu aburi care se obtin din fierberea apei cu otet de mere in parti egale. Se va sta si se inspira aburii acestia pana la trecerea durerilor.
In toate cazurile se va avea grija sa nu existe constipatie.
Frecventa migrenei in antecedentele bolnavilor cu accident vascular cerebral ischemic este diferit apreciata: 17-65 % pentru atacul ischemic cerebr [...] |
Se manifesta prin crize paroxistice de cefalee unilaterala, cu tulburari vizuale si varsaturi. Predomina la femei intre 20 si 30 de ani si e [...] |
Se trateaza cu: a) miere de albine - in stare de ebrietate se iau 6 linguri de miere, dupa 20 minute alte sase linguri si dupa alte 20 minute inca 6 [...] |
Copyright © 2010 - 2025
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact