eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Alcoolismul cronic


Alcoolismul cronic

ALCOOLISMUL CRONIC


Trebuie cunoscut faptul ca alcoolul este un solvent care curata arterele si venele, consumat in cantitati mari acesta tinde sa dizolve inflamatiile din vene, dar totodata produce leziuni ale inimii, ajuta la marirea inimii si la producerea de cicatrici ale inimii. In plus este vasoconstrictor ceea ce face ca vasele de sange mai mici sa se sparga- din aceasta cauza cei care consuma mult alcool au nasul rosu, pentru ca li se sparg vasele de sange capilare.


Consumul exagerat de alcool este cel mai nociv pentru ficat pe care-l distruge si prin aceasta contribuie la dereglarea intregului organism.


Se va cauta sa se ia ceaiuri din pedicuta 2 lingurite de ta maruntita se va pune la 250 ml de apa. Se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoara. Se consuma 2 cani pe zi . Se poate indulci cu miere. Dupa o perioada nu va mai putea consuma nici o bautura alcoolica.

-O alta metoda consta in prepararea unei tincturi de ardei iute care se va injecta prin dop (este foarte important ca cel care va folosi sa constate ca dopul este intact) in prima sticla doar 2 cm de tinctura la 500 ml de tuica. A doua zi se va face acelasi lucru dar de data aceasta se va mari doza la 3 cm, apoi zilnic se va mari cu cate un cm pana cand cel care obisnuia sa consume alcool nu mai poate consuma. Este una dintre metodele destul de sigure.

-Se va consuma varza rosie tocata marunt sau chiar suc de varza rosie, cate 100ml de 3 ori pe zi cu putin ulei de floarea soarelui.

-Dimineata se face un ceai de Pedicuta din 2 lingurite de ta maruntite puse la 250 ml apa clocotita. Se consuma imediat la trezire si la 7-l0 zile daca se consuma zilnic doar o cana pe zi omul respectiv nu va mai putea consuma alcool.

-Infuzie de ameti de salcie 1 lingurita pus la 250 ml apa clocotita, acoperita apoi 10 minute, strecurata. Se beau 3 cani pe zi.

-Cateva linguri de miere date des de mai multe ori pe zi, fac ca omul respectiv sa nu mai poata consuma alcool.

-O cafea calda-tare si ne indulcita trezeste din betie.

-Cimbru- ceai de cimbru baut cate 3 cani pe zi.

-Revent- ajuta prin faptul ca dupa cateva zile de consum al acestuia nu mai suporta omul alcoolul.

-Varza in special cruda sau suc, dar si salata in amestec cu alte ingrediente ajuta la dezobisnuirea de alcool.

-Se mai poate prepara un ceai din: 50 g de radacina rasa de patrunjel, 1 g coaja de grepfruit, 1 g coaja de portocala. Se adauga 1 litru de apa si se fierbe pana scade la jumatate. Se indulceste cu miere si se bea cate o lingurita dimineata pe ne mancate: Se mai poate da infuzie de patrunjel 50 g la un litru de apa. Se iau 2-3 cani pe zi.

Exista la orice magazin care vinde produse naturiste sau te medicinale o serie de ceaiuri sau tincturi care sunt special facute pentru a nu se mai putea consuma alcool.

Firma Evicom din Cluj-Napoca produce un eficient preparat contra alcoolismului. Se gaseste la magazinele naturiste.

Fito-Antialcool Forte- tot de la magazinele naturiste

Antialcool- 30 picaturi seara si 30 dimineata. Produs de Homeo-Pharma din Cluj-Napoca.

In momentul in care nu se mai consuma alcool se va face un examen medical complex pentru a se vedea ce afectiuni mai sunt in organism (nervi, ficat, etc).

In cazul alcoolismului cronic se urmareste restabilirea functionarii organismului si deci se impune sa se verifice ce anume din organism nu functioneaza la parametrii normali si se vor lua masuri de tratament in aceste cazuri.

In primul rand este vorba despre sistemul digestiv si mai ales despre functionarea corecta a ficatului. Se poate interveni cu foarte multe ceaiuri din te medicinale.(anghinare, armurariu, etc).

Se recomanda deci un regim sarac in grasimi si colesterol in care vor trebui sa predomine in special se indica pastele fainoase si vitaminele. Dulciuri, legume, sucuri de fructe si legume ca si ceaiuri medicinale (in functie de dereglari- tratamentele afectiunilor digestive).

Tulburarile nervoase vor fi si ele combatute daca exista in functie de simptomele prezente.

Polinevrita alcoolica, sindromul Korsakov, poliencefalita hemoragica, starile neurotice, in special iritabilitatea crescuta si se va trata ca o nevroza. De asemenea sistemul neuro-vegetativ va fi si el verificat si se vor lua masuri pentru redresare. Psihozele alcoolice care sunt susceptibile tratamentului psihiatric. Starile confuzionale, onirice, paranoide au parte de asemenea de un tratament de specialitate. In formele delirante singurul tratament care se poate face este cel care se face in spitalele de specialitate, pentru ca trebuie ca bolnavul sa fie in permanenta sub supraveghere medicala severa, in caz contrar se poate ca tratamentul sa nu fie eficient, pentru ca in general acesti bolnavi nu unt deloc cooperanti si au tendinta de a consuma alcool.




Galerie de imagini si poze medicale: alcoolismul


imagine cu alcoolismulimagine cu alcoolismul imagini alcoolismulimagini/poza alcoolismul


Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale

Esenta alcoolismului. Consumul repetat de alcool dauneaza muncii si vietii sociale. intrebari a Poate sa-si controleze consumul de alcool? a [...]
Tratamentul alcoolismului consta intr-o cura de dezintoxicare care cuprinde o faza de sevraj si o faza de psihoterapie. Alcoolicul poate efectua o [...]
Este o boala produsa de consumul repetat si in cantitati mari de bauturi alcoolice. Aduce dupa sine o serie de modificari patologice, la nivelu [...]

Copyright © 2010 - 2025 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile