eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aparatul cardiovascular

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » ANATOMIE » aparatul cardiovascular

Endocardite rare


Diagnosticul acestor forme se face de obicei rar, dupa ce s-a discutat si entual s-au eliminat endocardita reumatismala si cea bac-teriana.
1. Endocardita trombotica nebacteriana se produce in special la bolnavii cu o che insuficienta cardiaca, denita ireductibila (la o stenoza mitrala de obicei). Bolnavul este subfebril, cianotic intens si cu o staza pulmonara cronica si importanta, dispneic. Unii dintre ei pot prezenta multiple embolii periferice. Viteza de sedimentare a hematiilor este deseori normala, cresterea numarului de leucocite este inconstanta, iar electroforeza proteinelor plasmatice va arata o crestere atit a xi-globulinelor. cil si a y-globulinelor. Hemoeulturile repetate sint negati.
2. Endocardita din lupusul eritematos acut diseminat este constanta la examenul anatomopatologic, insa expresia clinica este rara si apare in cadrul unui lupus eritematos diseminat manifest clinic. Din punct de dere clinic are o localizare mai frecnt aortiea, cu suflu predominant sistolic si mult mai rar diastolic. in rest, bolnavul prezinta loul clinic al afectiunii respecti de colagen. Examenele cele mai importante pentru elucidarea diagnosticului sint punerea in evidenta a celulelor hipice si fenomenul Hargras.
3. Endocardita fibroplastica cu eozinofile este o boala foarte rara. rari' se caracterizeaza prin insuficienta cardiaca progresiva, cu debut insidios si aspect clinic de insuficienta cardiaca restrictiva. La auscul-tatia inimii se aude de obicei un suflu sistolic apexian, mai rar la baza. Clinic si radiologie, dimensiunile inimii sint normale, insa cu contractii ;'oarte slabe sau absente. La examenul clinic se mai gaseste si spleno megalie. Dintre examenele de laborator, hemograma arata o eozinofilie, care nu este constanta. Eleetrocardiografia indica tulburari difuze de n polarizare, necaracteristice. Explorarea hemodinamica a inimii

ca-
rism cardiac

arata curbe de presiune de aspect restrictiv, intil-i ' si i:i pericardita constrictiva. Restrictia este datorita modificarilor endocardului, care devine inextensibil.
4. Endocardita tuberculoasa este foarte rara si teoretic poate aparea in tuberculoza miliara.
5. Endocardita luetica nu este niciodata primara, endocardul fiind interesat prin contiguitate, plecind de la leziunile aortice pina la comisurile si baza valvulelor. Interesarea vallor mitrale, tot prin contiguitate, este exceptionala.
6. Endocardoiniojibroza (fibroelastoza) se prezinta tot ca o insuficienta cardiaca de cauza neprecizata, ca si endocardita fibroplastica. Diferenta intre acestea doua se face anatomopatologic. De asemenea, endo-cardomiofibroza se intiineste in special in Africa de Est. Clinic poate prezenta simptomatologia insuficientei mitrale sau a celei tricuspide.
7. Carcinoidul intestinal poate determina valvulopatii ale inimii drepte, la tricuspida si mai ales la orificiul pulmonar. Diagnosticul se face prin tulburarile vasomotorii manifestate prin asa-zisul "flush" la nilul fetei, prin crizele de astm bronsic si tulburarile intestinale.




Alte materiale medicale despre: Aparatul cardiovascular

Daca nu urmezi Dieta longevitatii intr-o varianta stricta, merita cu siguranta sa iei in considerare beneficiile traditionale ale exercitiilor aerobic [...]
inchiderea defectuoasa a valviilolor aortice in timpul diastolei permite refluarea unei cantitati variabile de singe din aorta in ventriculul sting, c [...]
Viciile valvulare reprezinta modificarea cicatriceala cu deformatia unui aparat valvular de catre o boala care este de obicei stinsa sau cronica. Cons [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre aparatul cardiovascular

    Alte sectiuni
    Aparatul digestiv
    Anatomia inimii
    Aparatul cardiovascular
    Creierul
    Anatomie ginecologica
    Patologia traheo bronsica
    Patologia esaofagiana
    Patologia cervicala
    Anatomia urechii
    Membrul inferior
    Membrul superior
    Coloana vertebrala
    Sistemul muscular
    Craniul
    Aparatul renal
    Sangele
    Sistemul nervos
    Sistemul osos

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile