eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Hernia inghinala


Hernia inghinala
La hernia inghinala si cea ombilicala, termenul "hernie" defineste aici un gol in tesuturi. Hernia inghinala apare frecnt la copii, uneori de la nastere, deoarece canalul inghinal a ramas deschis, si nu se observa imediat. Baietii sunt mai expusi decat fetitele; in primele luni, testiculele trebuie sa coboare din cavitatea abdomenului prin canalul inghinal in scrot.

Recunoasterea herniei inghinale Hernia inghinala apare de obicei in partea dreapta a corpului (se poate sa fie si ambele parti afectate) ca o mica inflamatie in mijlocul fosei inghinale. Aceasta inflamatie se mareste cu timpul si se deplaseaza in directia testiculelor, respectiv a pubisului. O hernie inghinala usoara nu provoaca dureri, iar copin se simt in largul lor. Complicatiile apar in cazul perforarii -care cauzeaza dureri mari, uneori chiar stari de greata si varsaturi.

* Sa mergem la medic


Hernia inghinala necesita un tratament medical.

Cand hernia nu este perforata, se mai poate astepta cu operatia pana cand copin trec de 3 luni. La fetitele intervine o exceptie: la ele hernia inghinala poate fi in legatura cu un incident al ovarelor si trebuie operate imediat. Cand bebelusul ge foarte mult si se de ca are dureri, medicul trebuie sa actioneze urgent.




Alte materiale medicale despre: bolile copilariei

SIMPTOME a o proeminenta evidenta sub pielea abdomenului sau a zonei inghinale; aceasta poate disparea daca stati intins si poate sa fie sau nu se [...]
Este hernia inghinala directa sau oblica interna care contine in sacul herniar, pe linga o ansa intestinala, un divertico! al vezicii urinare sau chia [...]
a) Hernia hiatala consta din patrunderea in torace, prin hiatusul esofagian (orificiul de trecere a esofagului prin diafragm), a unei portiuni din sto [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile copilariei

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile